- En katastrofe

Reiselivsbedriftene er avhengige av å leie inn arbeidere i sommermånedene. Nå vil regjeringen stramme inn på reglene for innleie av arbeidskraft. Dette blir å ta livet av norsk turistnæring, mener konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

NØDVENDIG: NHOs medlemsbedrifter er avhengige av innleid arbeidskraft for å dekke behovet i perioder med høy etterspørsel - for eksempel i fellesferien. Foto: Annika Byrde / NTB
NØDVENDIG: NHOs medlemsbedrifter er avhengige av innleid arbeidskraft for å dekke behovet i perioder med høy etterspørsel - for eksempel i fellesferien. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Sommeren er høytid for reiselivsnæringen. For å få hjulene til å gå rundt tyr flere bedrifter til innleie av arbeidskraft.

Like før sommerferien foreslo regjeringen å skjerpe inn på muligheten for å leie inn arbeidskraft. Dette kan gå utover bedrifter som har varierende behov for arbeidskraft i perioder, mener NHO.

Konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, er lite begeistret for loven som nå er foreslått.

- Det er en katastrofe for vår næring, sier han.

Frykter nedleggelser

Regelverket rundt innleie av arbeidskraft er noe som opptar medlemsbedriftene i NHO, deriblant Thon Hotels, som er en av Norges ledende hotellkjeder.

- Vår næring er veldig avhengig av innleid betjening, spesielt destinasjonene som er sesongbetonet, og når det kommer til større arrangementer, sier Thorvaldsen.

Han er spesielt bekymret for hoteller i distriktene, der tilgangen på arbeidstakere allerede er begrenset. Når det kreves mange ansatte på jobb i en kort periode, kan det bli nødvendig å leie inn arbeidskraft for å håndtere situasjonen.

AVHENGIG: - Det vil påvirke oss veldig hvis vi ikke får tilgang på innleid arbeidskraft, sier konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen. Foto: Thon Hotels
AVHENGIG: - Det vil påvirke oss veldig hvis vi ikke får tilgang på innleid arbeidskraft, sier konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen. Foto: Thon Hotels Vis mer

- Innleie har blitt et negativt ladet ord, men det er ikke det. Vi leier inn fra seriøse aktører når det er behov, ellers ønsker vi selvfølgelig å ha flest mulig fast ansatte.

Hvis forslaget fra regjeringen nå blir innført, frykter Thorvaldsen at flere bedrifter ikke ser muligheten til å fortsette driften, og heller velger å legge ned.

- Dette vil egentlig bli å ta livet av turistnæringen i Norge, mener han.

- Faste ansettelser er hovedregelen

Arbeidslivsdirektør i NHO, Nina Melsom, påpeker at det er viktig å få frem at det er tverrpolitisk enighet om at faste ansettelser er og skal være hovedregelen i norsk arbeidsliv.

- Samtidig har flere bedrifter behov for midlertidig arbeidskraft. Det kan være forskjellige grunner til det. Det kan være en arbeidstopp, for eksempel et hotell med bryllup på en lørdag eller en vindusprodusent som får en kjempestor bestilling, eller en næring som er sesongbasert, slik som fiskeindustrien.

For å løse dette på best mulig måte, har bedriftene ulike verktøy. Det kan være at man ansetter midlertidige direkte, bruker overtid eller leier inn fra nabobedriften eller et bemanningsbyrå.

- Vi mener at å leie inn fra bemanningsbyråer er et viktig verktøy der det er et midlertidig arbeidskraftbehov. Spesielt i dag, da det er vanskelig å få tilgang på kvalifisert arbeidskraft, sier Melsom.

- Må bli med på oppvasken

Serveringsbransjen i hele Norge sliter med mangel på arbeidskraft etter koronapandemien. Ifølge NHO er det et kjempestort behov for arbeidstakere.

- Men hvis vi ikke får ryddet opp i vilkårene i bransjen, blir det umulig å få den rekrutteringen som de etterspør.

Dette sier Torbjørn Vereide, stortingsrepresentant i arbeids- og sosialkomiteen for Arbeiderpartiet (Ap).

Nå utfordrer han NHO til å bli med på oppvasken i bransjen.

OPPVASK: Torbjørn Vereide (Ap) mener at ryddigere arbeidsforhold i reiselivsnæringen og restaurantbransjen vil gjøre yrkene mer attraktive. Foto: Jostein Vedvik
OPPVASK: Torbjørn Vereide (Ap) mener at ryddigere arbeidsforhold i reiselivsnæringen og restaurantbransjen vil gjøre yrkene mer attraktive. Foto: Jostein Vedvik Vis mer

Han er bekymret for at mange av de som jobber i restaurantbransjen og i reiselivsnæringa, blir utnyttet og har dårlige arbeidsvilkår. Dette blir vanskeligere når man må jobbe som innleid, mener Vereide, og kan gjøre at mange ikke våger å satse på yrket.

- For næringen selv er det viktig å satse på fagarbeidere, og at vi sørger for en forutsigbarhet som gjør at man blir værende i bransjen. Det får vi til bedre hvis vi har gode arbeidsvilkår i bunnen.

Vereide har selv erfaring fra restaurantbransjen, og sier han har stor respekt for yrket.

- Men hvis vi mener noe med den respekten, så må vi gjøre det trygt og godt å jobbe der, påpeker han.

Han får tilslutning fra Trine Lise Sundnes (Ap), som har jobbet mye med å sikre rettighetene til arbeidsfolk.

- Alle skriker etter faglært arbeidskraft. Det vi gjør, er å legge til rette for at virksomhetene tar ansvar for ettervekst i egen bransje ved at de må tilby forutsigbarhet gjennom ansettelser og anstendige arbeidsvilkår, sier hun.

Et av tiltakene regjeringen ønsker å innføre for å bedre vilkårene for arbeidstakerne, er altså å begrense muligheten til å leie inn fra bemanningsbyråer.

Dette reagerer Nina Melsom, arbeidsdirektør i NHO, på. Hun mener at lovforslaget om å begrense innleie av arbeidskraft vil ha motsatt effekt.

- Er du ansatt i en bemanningsbedrift, har du en arbeidsgiver i ryggen. Det er bedre enn å utføre et kortvarig arbeid på midlertidig kontrakt, og så stå uten arbeid etter at oppdraget er utført, sier hun.

Innleie framfor faste ansettelser

De nye reglene vil, ifølge NHO, føre til at flere blir ansatt midlertidig og deretter står uten videre arbeid når arbeidsperioden er omme. Alternativet er at arbeidstakerne har faste jobber hos seriøse bemanningsbyråer, som vil sørge for nye oppdrag hos andre bedrifter med arbeidskraftsbehov.

Imidlertid viser NHOs egne tall at gjennomsnittstida som ansatt i en bemanningsbedrift, kun er 4 måneder.

- Dette viser at bemanningsbransjen har betydelig gjennomtrekk. Om ikke dette er midlertidig, så vet ikke jeg, påpeker Torbjørn Vereide.

Tall fra SSB viser også at antallet som er ansatt i bemanningsbyråer, har økt med 10,1 prosent på ett år. Nylig fjernet regjeringen den generelle adgangen på midlertidige ansettelser. Slike arbeidsforhold krever nå et særskilt grunnlag, for eksempel når arbeidet er av midlertidig karakter eller ved vikarbehov når andre arbeidstakere er fraværende.

- Bemanningsbedrifter skal supplere der det er et midlertidig behov, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO, og legger til:

- Det skal ikke være en strategi for bedrifter å bruke innleid arbeidskraft framfor faste ansettelser.

Arbeiderpartiet har tidligere uttrykt bekymring for at dette er tilfellet hos flere bedrifter, og jobber derfor for at arbeidstakerne ansettes i virksomheten der arbeidet utføres og av de som leder arbeidet.

I tillegg påpeker de at innleie kan være en metode for å unngå å ta arbeidsgiveransvar for arbeidere som egentlig burde vært ansatt direkte.

Under behandling

Heller ikke Høyre er positive til det nye lovforslaget, ifølge Henrik Asheim. Han er blant partiets stortingsrepresentanter i arbeids- og sosialkomiteen.

- I 2019 strammet vi inn på bruken av innleie. Man må være fast ansatt i bemanningsbyrået, og få lønn mellom oppdrag. Da mener vi at vi har fått på plass et regelverk som fungerer bra, sier Asheim.

Han poengterer at de ikke er imot det nye lovforslaget i helhet. Det foreslås også en godkjenningsordning for bemanningsbyråene, og at arbeidstakerne kan få rett på fast jobb i bedriftene de leies inn i.

URYDDIGE FORHOLD: Henrik Asheim (H) tror lovforslaget vil virke mot sin hensikt, og gi et mer uryddig arbeidsliv i Norge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
URYDDIGE FORHOLD: Henrik Asheim (H) tror lovforslaget vil virke mot sin hensikt, og gi et mer uryddig arbeidsliv i Norge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Men vi mener det er viktig at bransjer som trenger ekstra arbeidskraft i perioder, får tilgang til det når de trenger det, og at arbeiderne har skikkelige vilkår i byråene og får lønn, også når de ikke er i arbeid.

Asheim tror at de nye reglene vil føre til en økning i midlertidige ansettelser, og at useriøse underleverandører fra europeiske land, som ikke er bundet av de samme reglene som er gjeldende i Norge, vil etablere seg her.

- Nå risikerer vi å få et mer uryddig arbeidsliv, mener han.

Forslaget om endring i arbeidsmiljøloven er for øyeblikket under behandling i Arbeids- og sosialkomiteen. Det har altså ikke blitt stemt over i Stortinget ennå, men ifølge Arbeiderpartiet vil det da få flertall.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer