- En katastrofe

Reiselivsbedriftene er avhengige av å leie inn arbeidere i sommermånedene. Nå vil regjeringen stramme inn på reglene for innleie av arbeidskraft. Dette blir å ta livet av norsk turistnæring, mener konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

NØDVENDIG: NHOs medlemsbedrifter er avhengige av innleid arbeidskraft for å dekke behovet i perioder med høy etterspørsel - for eksempel i fellesferien. Foto: Annika Byrde / NTB
NØDVENDIG: NHOs medlemsbedrifter er avhengige av innleid arbeidskraft for å dekke behovet i perioder med høy etterspørsel - for eksempel i fellesferien. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Sommeren er høytid for reiselivsnæringen. For å få hjulene til å gå rundt tyr flere bedrifter til innleie av arbeidskraft.

Like før sommerferien foreslo regjeringen å skjerpe inn på muligheten for å leie inn arbeidskraft. Dette kan gå utover bedrifter som har varierende behov for arbeidskraft i perioder, mener NHO.

Konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, er lite begeistret for loven som nå er foreslått.

- Det er en katastrofe for vår næring, sier han.

Frykter nedleggelser

Regelverket rundt innleie av arbeidskraft er noe som opptar medlemsbedriftene i NHO, deriblant Thon Hotels, som er en av Norges ledende hotellkjeder.

- Vår næring er veldig avhengig av innleid betjening, spesielt destinasjonene som er sesongbetonet, og når det kommer til større arrangementer, sier Thorvaldsen.

Han er spesielt bekymret for hoteller i distriktene, der tilgangen på arbeidstakere allerede er begrenset. Når det kreves mange ansatte på jobb i en kort periode, kan det bli nødvendig å leie inn arbeidskraft for å håndtere situasjonen.

- Innleie har blitt et negativt ladet ord, men det er ikke det. Vi leier inn fra seriøse aktører når det er behov, ellers ønsker vi selvfølgelig å ha flest mulig fast ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer