Reagerer på lakseskatt:

- En katastrofe

Monica Mæland og Bergen Næringsråd refser regjeringens nye forslag til grunnrenteskatt, og frykter det vil føre til en negativ utvikling på Vestlandet.

RASER: Monica Mæland begynte som direktør for Bergen Næringsråd i januar. Nå raser hun mot regjeringen. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
RASER: Monica Mæland begynte som direktør for Bergen Næringsråd i januar. Nå raser hun mot regjeringen. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Børsen): - Dette er en katastrofe for næringen og verdikjeden, sier administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Monica Mæland.

Den tidligere statsråden og byrådslederen for Høyre, er svært kritisk til regjeringens nye forslag til havbruksskatt.

Regjeringen la i dag fram sitt forslag til havbruksskatt. De vil sette skattesatsen til 35 prosent, som oppdrettsselskapene må betale ved et overskudd på 70 millioner.

- Svært urolige

Til tross for noen små endringer fra forslaget som ble lagt fram i høst, en litt redusert sats og nytt prisingssystem, er det fortsatt et dårlig forslag, mener Mæland. De mener det har vært en dårlig prosess og vil føre til en massiv overføring av kapital fra verdiskapende investeringer på kysten til «sentralmaktens pengebinge».

- Vi er svært urolige for den videre prosessen når vi ser at SV, regjeringens foretrukne partner, krever en grunnrenteskatt på 48 prosent både for laks, ørret og torsk. Det er en effektiv måte å kvele både en eksisterende og en ny næring, sier Mæland i en pressemelding.

Bergen Næringsråd er mot forslaget. De etterlyser mer forutsigbare rammebetingelser, som bidrar til verdiskaping langs hele norskekysten. De mener forslaget gir det motsatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer