Lego-topp advarer:

- En konkurs unna finanskrise

Den danske investorprofilen liker ikke det han ser, og hevder økonomien nå kan være på full fart mot stupet.

FINANSKRISE: Lego-toppen trekker paralleller til finanskrisen i 2008. Norsk ekspert mener bankene er mer kapitalisert nå enn før. Foto: Darren Whiteside / Reuters / NTB
FINANSKRISE: Lego-toppen trekker paralleller til finanskrisen i 2008. Norsk ekspert mener bankene er mer kapitalisert nå enn før. Foto: Darren Whiteside / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en brutal uke for verdens aksjemarkeder, med blodrøde tall og voldsomme svingninger.

Wall Street har hatt en av sine verste uker hittil i 2022.

Inflasjon, varslede rentehevinger, krig og pandemi er noe av bakteppet. Det er flere tegn på brems i verdensøkonomien og frykt for nedgangstider i store økonomier, som i Storbritannia, skriver The Guardian.

- En konkurs unna «katastrofe»

Flere eksperter har advart om at pilene går i feil retning, og at nedgangstider kan være et mulig scenario.

Nå slår den danske finansprofilen Teis Knuthsen alarm i en kommentar i danske Børsen. Han tegner et bekmørkt bilde av verdensøkonomien, ifølge Finans.dk.

Knuthsen er en tungvekter i dansk næringsliv. Som investeringsdirektør i Kirk Kapital forvalter han nemlig den styrtrike Lego-familiens milliardformue.

Knuthsen skriver at «vi er bare en konkurs unna en finanskrise». Han viser til at finansmarkedene beveger seg på en måte som er både «oppsiktsvekkende og bemerkelsesverdig».

Han peker blant annet på de voldsomme børsfallene. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen har stupt med nær 30 prosent siden toppen i 2021, mens den brede samleindeksen S&P 500 er ned rundt 18 prosent fra rekordhøyden, ifølge Nordnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer