«En kreftsvulst på demokratiet»

Mediemogulen Rupert Murdoch er igjen i hardt vær. Denne gangen er det australierne som har lagt ham for hat.

UTSKJELT: Den upopulære mediemogulen Rupert Murdoch er igjen i hardt vær. Denne gangen får han så hatten passer av en tidligere australsk statsminister. Foto: AP Photo / Mary Altaffer / NTB
UTSKJELT: Den upopulære mediemogulen Rupert Murdoch er igjen i hardt vær. Denne gangen får han så hatten passer av en tidligere australsk statsminister. Foto: AP Photo / Mary Altaffer / NTB Vis mer
Publisert

Mediemogul Rupert Murdoch (89) har igjen havnet i hardt vær, et snaut tiår etter at avisa hans News of the World var i sentrum for en stor skandale i Storbritannia.

- Arrogant kreftsvulst

Denne gangen er det australiere som har lagt Murdoch og hans medieimperium for hat. Tidligere statsminister for det australske arbeiderpartiet, Kevin Rudd, står nå i spissen for en underskriftskampanje som krever en gransking av Murdochs medieimperium.

- Sannheten er at Murdoch har blitt en kreftsvulst, en arrogant kreftsvulst på demokratiet, sier Rudd om Murdochs imperium.

Over 90 000 mennesker har så langt skrevet under på underskriftskampanjen mot Murdoch, som på tross av sitt amerikanske statsborgerskap ble født i Australia.

For tidligere statsminister Rudds del handler det hele om at han mener Murdochs selskap News Corp favoriserer høyresiden.

- I Australia er det for mange mennesker, både innen politikk og journalistikk og i samfunnet for øvrig, som ikke tør si fra om at dette er galt. De frykter Murdoch-imperiet, sier Rudd til australske ABC News.

Rudd mener Murdoch i praksis leder et mediemonopol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer