Storstreik

- En lønn å leve av

Hovedtillitsvalgt i Nidar, Stig-Gøran Nilsen, sier det er på tide at de på gulvet får ta del i verdiskapningen.

STREIK: Det er brudd i forhandlingene mellom partene i mellomoppgjøret. Nå er det klart: Det blir storstreik... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Søndag ettermiddag ble det avklart storstreik i Norge, etter at LO sa nei til riksmeklerens meklingsutkast i lønnsforhandlingene mellom dem og NHO.

Mandag morgen gikk over 25 000 LO- og YS-medlemmer ut i streik, etter brudd i forhandlingene med NHO søndag. Les om stridens kjerne her.

Hos snacksprodusenten Nidar i Trondheim er om lag 220 av 250 ansatte tatt ut i streik, og fabrikken har som følge av dette stanset all produksjon.

Hovedtillitsvalgt og klubbleder i Nidar, Stig-Gøran Nilsen, sier han snakker på vegne av alle medlemmene, når han sier at de ønsker en lønn å leve av.

- Vi har vært i en situasjon der vi har hatt kraftige prisøkninger, og lønnen har ikke fulgt etter. Det som er viktig for våre medlemmer er en lønn å leve av. Nå er vi tatt ut til å stå i fronten av disse forhandlingene, så vi står bak det LO sier - vi støtter det fullt ut.

Nilsen forteller at medlemmene er samstemte i synet på at det var riktig å gå ut i streik, når forhandlingene endte slik de gjorde.

- Medlemmene står bak det LO har som krav om kjøpekraft, og vi ønsker å ta en del av verdiskapningen. Til nå er det ingen av medlemmene som har ytret seg negativt om streiken.

Nilsen nevner ingen ytterligere krav til videre forhandlinger og sier de stiller seg bak det LO sier.

Nilsen bekrefter at streiken til nå har rammet i overkant av 200 personer innenfor Norsk nærings- og nytelsesarbeiderforbund (NNN) i Nidar.

- Det er i tillegg tatt ut streikere i FLT og handel og kontor tatt ut på Nidar. Så omslag 220 av ca. 250.

Hovedtillitsvalgt ved IKEA Furuset Tormod Aarum sier at det er veldig spesielle scener utenfor butikken i dag: Reporter: Thea Rosef. Video: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Nilsen har en klar oppfordring til NHO:

- Vær med på det vi har foreslått - om at vi skal ha en reell lønnsøkning og økt kjøpekraft. Vi på gulvet skal ha en sjanse i å være med på verdiskapning.

Nilsen kan verken bekrefte eller avkrefte om det vil bli noen ytterligere markeringer som følge av streiken, men stiller seg bak den annonserte opptrappingen på fredag, hvor LO vil ta ut ytterligere 15 509 medlemmer.

- Markeringen vi gjøre er på utsida av fabrikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer