Anbefaler nye ferdselsregler på Svalbard:

- En ond spiral

Turistnæringen er ikke fornøyd med Miljødirektoratets forslag om nye ferdselsregler på Svalbard.

NYE REGLER: Turistnæringen på Svalbard mener Miljødirektoratets nye forslag til regler vil slå feil ut. Bilde fra Longyearbyen. Foto: Ivar Ekseth / NTB
NYE REGLER: Turistnæringen på Svalbard mener Miljødirektoratets nye forslag til regler vil slå feil ut. Bilde fra Longyearbyen. Foto: Ivar Ekseth / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen ble det kjent at Miljødirektoratet ønsker å stramme inn på ferdselsreglene på Svalbard.

Blant forslagene er begrensninger i turistvirksomheters adgang til ilandstigning i verneområder, og avstandsgrenser til sårbare dyrearter.

Se hele lista nederst i saken!

Det som nå blir foreslått er omtrent det samme som ble sendt ut til høring på oppdrag av Klima- og miljødepartementet (KLD) i september 2021, mener Ronny Brunvoll, daglig leder i Visit Svalbard.

Han reagerer på måten dette blir håndtert på.

- Vi opplever at det er liten vilje til å lytte til lokale innspill. Vi har vært redd for, og har advart mot, at dette tilsynelatende er en skinnprosess. Man sier man skal lytte til lokalsamfunnet, men så gjør man ikke det, sier han til Børsen.

- Kan bli mer forstyrrende

Visit Svalbard er eid av Svalbard Reiselivsråd, som er en medlemsbasert organisasjon for reiselivsnæringen på øygruppa.

Brunvoll understreker at de er opptatt av at det skal være et strengt miljøvern på Svalbard, men at de er uenige i forslagene som KLD nå anbefaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer