- En ond spiral

Det har vært en kraftig økning i inkassosaker for bedrifter den siste tida, skriver DN.

ØKNING: Det er spesielt innen bygg og anlegg og serveringsbransjen at veksten i inkassosaker er størst. Foto: Grisha Bruev/ Shutterstock/NTB
ØKNING: Det er spesielt innen bygg og anlegg og serveringsbransjen at veksten i inkassosaker er størst. Foto: Grisha Bruev/ Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er inne i en ond spiral.

Det sier bransjedirektør for reiseliv i hovedorganisasjonen Virke, Audun Pettersen, til Dagens Næringsliv.

Han snakker om nye tall fra inkassoselskapet Intrum som avisa har fått tilgang til, som viser at antall inkassosaker mot norske bedrifter økte med omtrent 20 prosent fra starten av året i fjor til starten av året 2023.

- Øker

Det er innen bygg og anlegg og serveringsbransjen at veksten er størst, på 30 prosent.

Inkassoselskapet Kredinor melder om den samme trenden, med en økning i antall saker mot foretak på 25 prosent fra samme periode i fjor, skriver DN.

Morten Trasti, sjefanalytiker i inkassoselskapet Intrum, mener det handler om en betydelig kostnads- og lønnsvekst.

- Det siste året av vi sett tydelig at inkassotallene har begynt å vokse for deretter å materialisere seg i flere konkurser. I og med at inkassotallene nå øker videre, er det nærliggende og vente at det samme vil skje med antall konkurser, sier han til avisa.

Høye konkurstall

I slutten av april kunne Børsen melde at ikke siden første kvartal 2019 har det vært registrert så høye konkurstall som det blir gjort nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.