- En psykologisk krig

«Dessverre som forventet», sier investeringsøkonom om Norwegian-panikken på Oslo Børs.

STUPER PÅ BØRSEN: Konsernsjef i flyselskapet Norwegian ASA, Jacob Schram, leder selskapet i en enormt vanskelig periode. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
STUPER PÅ BØRSEN: Konsernsjef i flyselskapet Norwegian ASA, Jacob Schram, leder selskapet i en enormt vanskelig periode. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Norwegian-aksjen har stupt på Oslo Børs tirsdag. Den dramatiske utviklingen var ventet blant flere eksperter, etter at det kriserammede flyselskapet lanserte store nyheter tre timer etter at børsen stengte for påske.

Onsdag før påskeferien innkalte nemlig Norwegian-styret til ekstraordinær generalforsamling den 4. mai. Flygigantens forslag er å gjøre om store deler av selskapets astronomiske gjeld, til aksjer og egenkapital.

- At aksjene er kraftig ned, er dessverre som forventet. Det er dramatisk og veldig synd for eksisterende aksjonærer. Hvis løsningen Norwegian har foreslått er den som blir stemt gjennom på generalforsamlingen, så skal nok dessverre kursen enda lenger ned, sier Nordnets investeringsøkonom Mads Johannesen til Børsen.

Aksjen er i skrivende stund ned 85 prosent siden årsskiftet.

- Hvor lavt kan kursen falle?

- Alt kommer an på hvor mye gjeld som konverteres. For å si det veldig bredt, så er det potensial for et større fall enn vi har sett i dag. Men det er for tidlig å si noe om det, da ikke noe er vedtatt ennå, sier han og viser til den kommende generalforsamlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer