- En skandale

Forrige måned fikk Joker Toppenhaug en strømregning på 121 000 kroner, og null i strømstøtte, ifølge daglig leder. Nå etterspør de hjelp fra kundene for å kunne holde dørene åpne.

JUBILEUM: For et par uker siden feiret Joker Toppenhaug ett år. Nå er framtidsutsiktene til et nytt jubileum mørke. Foto: Bjørn Tore Nordahl / Privat
JUBILEUM: For et par uker siden feiret Joker Toppenhaug ett år. Nå er framtidsutsiktene til et nytt jubileum mørke. Foto: Bjørn Tore Nordahl / Privat Vis mer
Publisert

- En strømregning på 121 000 i måneden er jo døden for en liten dagligvarebutikk som oss, sier Bjørn Tore Nordahl til Børsen.

Han er kjøpmann ved Joker Toppenhaug, som forrige måned fikk en rekordregning på strøm.

Sammen med kollega Lars Ljungberg startet han opp butikken for et år siden. Da forutså ingen de høye prisene på strøm, som nå skaper utfordringer for de to kjøpmennene i Drammen.

Nylig gikk de ut på sosiale medier for å oppfordre innbyggerne til å handle lokalt. For å kunne håndtere regningene er de nemlig nødt til å øke omsetningen kraftig.

Vanskelig å drive business

- Når lørdagen er over, får vi telle opp kassa for å se om det har hatt noen effekt, sier Nordahl, og fortsetter:

- Vi er helt avhengige av økt omsetning for å takle strømregningene. Det blir helt umulig ellers.

Kjøpmennene overtok butikklokalet etter en gammel Kiwi-butikk i fjor, og Joker er nå den eneste butikken på Toppenhaug. Ved overtakelsen hadde de stor tro på prosjektet.

- Det har vi fortsatt, men da må rammebetingelsene være til stede for at det skal gå an å drive business. Slik er det ikke nå, sier Nordahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.