Småbarnsfamilien tok drastisk grep:

- En skummel tanke

Småbarnsfamilien Nettum fra Grimstad så ingen annen utvei enn å selge bilen da prisene begynte å økte.

SOLGTE BILEN: Lars Erik og Charlotte Nettum så seg nødt til å selge bilen da prisene begynte å øke. Nå er de usikre på framtida. Foto: Privat
SOLGTE BILEN: Lars Erik og Charlotte Nettum så seg nødt til å selge bilen da prisene begynte å øke. Nå er de usikre på framtida. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn kjenner nå på at økonomien ikke strekker til. Småbarnsfamilien Nettum fra Grimstad måtte de ty til et drastisk tiltak for å lette på det økonomiske trykket.

- Vi så oss nødt til å selge bilen. De økte bensinprisene gjorde at vi ikke så noen annen utvei enn å selge den. Det ble så vanvittig dyrt, sier Charlotte Nettum til Dagbladet.

Det var NRK som omtalte saken først.

Fortvilende situasjon

Inflasjonen har skutt i taket. Alt blir dyrere, og samtidig har nordmenn lån til pipa. Finanstilsynet har slått alarm, og tirsdag varslet SSB at hele 900 000 nordmenn ikke har råd til en stor uforutsett utgift.

Charlotte og Lars Erik Nettum har tre små barn. Småbarnsfamilien merker godt at det stadig blir dyrere å leve. Også bilsalget har bydd på utfordringer.

- Det var veldig tøft i starten. Det krever en hel del planlegging, men heldigvis bor vi på en plass med et veldig godt busstilbud. På lang sikt ønsker vi selvfølgelig å ha bil, men nå har vi ikke råd, sier Charlotte.

Uten bil, med tre små barn, er det til tider vanskelig logistisk med henting i barnehagen og andre daglige gjøremål. Både Lars Erik og Charlotte er for øyeblikket hjemmeværende grunnet sykdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer