Dronesiktet russer:

- En slags «minigark»

47 år gamle Andrej Jakunin som ble pågrepet i Hammerfest, er sønn av en oligark med påståtte tette bånd til Putin. Dette sier norsk ekspert om siktede.

SVALBARD: Den aktuelle seilbåten russeren har befunnet seg på, har blant annet besøkt Svalbard. Foto: Ole Berg Rusten / NTB
SVALBARD: Den aktuelle seilbåten russeren har befunnet seg på, har blant annet besøkt Svalbard. Foto: Ole Berg Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jakunin er siktet for å ha fløyet drone og filmet flere steder i Norge fra juli til oktober i år, og er den sjuende russeren som er pågrepet i Norge de siste ukene.

Pågripelsen ble bekreftet av politiet i Finnmark til Dagbladet onsdag formiddag.

Jakunin anker fengslingen til lagmannsretten. Advokat John Christian Elden bistår i forsvaret av 47-åringen. Elden gikk onsdag kveld ut med navnet i forståelse med sin klient.

- De som vet hvem han er, vet også om hans kritiske holdninger. Så han håper det hjelper på å forstå hvor misforstått fengslingen er, sier Elden til Dagbladet.

Mer av Eldens kommentarer følger nedover i saken.

Oligark-sønn

Den London-bosatte 47-åringen er ikke hvem som helst. Dagbladet er kjent med at Andrej Jakunin er sønn av Vladimir Jakunin, en framtredende russisk oligark.

Vladimir Jakunin ble sanksjonert av USA i 2014 etter annekteringen av Krim. Blant annet fordi han anses som en «nær fortrolig» av Putin.

Tingretten la i sin kjennelse vekt på at mannen reiste med sitt russiske pass.

Elden trekker imidlertid fram et annet moment:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer