Energikrise i Storbritannia:

- En stor nasjonal krise

Strømprisene skyter i været i Storbritannia, og støttepakke til over 1000 milliarder har blitt foreslått - men politikerne er skeptiske.

ENERGIKRISE: Energitopper i Storbritannia slår alarm foran vinteren, og krever ytterligere strømstøtteordninger fra regjeringen for å skjerme forbrukerne. Foto: Victoria Jones / Pa Photos / NTB
ENERGIKRISE: Energitopper i Storbritannia slår alarm foran vinteren, og krever ytterligere strømstøtteordninger fra regjeringen for å skjerme forbrukerne. Foto: Victoria Jones / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

- Det kommer til å bli skikkelig, skikkelig fryktelig for veldige mange mennesker. Dette er større enn pandemien. Det er en stor nasjonal krise.

Administrerende direktør for Scottish Power, Keith Anderson, sparte ikke på kruttet da han skulle omtale de galopperende strømprisene i Storbritannia, ifølge CNN.

Har stanset russisk import

For på tross av at de har meldt seg ut av EU skiller Storbritannia seg på ingen måte fra unionen de nettopp forlot, og resten av det europeiske kontinentet. Ettersom flyten av russisk gass til det europeiske markedet har blitt stadig mindre, har både gass- og strømprisene nådd stadig nye høyder.

Britene har også historisk sett vært storimportører av energi fra Russland, men etter at Russland invaderte Ukraina har de importert stadig mindre.

I juni hadde Storbritannia allerede lyktes i å nå sitt mål om å fase ut oljeimport fra Russland, og stanse importen av flytende naturgass, skriver The Guardian.

Strømprisene i Storbritannia har dermed skutt i været, 54 prosent så langt i år, og det er ingen grunn til å tro at vi har nådd toppen ennå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer