Drivstoffpriser

- En stor skam

Mens våre naboland kutter i pumpeprisene for å hjelpe bilistene, har Trygve Slagsvold Vedum blankt avvist å kutte i avgiftene. En skam for Norge, mener Frp-leder Sylvi Listhaug.

SKAMMELIG: Frp-leder Sylvi Listhaug mener det er utrolig hvor lite finansminister Trygve Slagsvold Vedum gjør for bilistene.Foto: Torstein Bøe / NTB
SKAMMELIG: Frp-leder Sylvi Listhaug mener det er utrolig hvor lite finansminister Trygve Slagsvold Vedum gjør for bilistene.Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt ekstremt høye priser nå, og vi ser at Norge har de nest høyeste bensinprisene i hele verden, sier Frp-lederen til Dagbladet.

Bensinprisene har skutt i været de siste månedene, ikke minst i kjølvannet av Ukraina-krigen. Mange steder lyser 27-talet fra prisskiltene, og flere venter nå at vi snart ser en pumpepris på 30 kroner.

- Totalt handlingslammet

Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum igjen og igjen avvist å kutte i avgiftene på drivstoff, slik Frp flere ganger har foreslått.

- I Norge har vi en totalt handlingslammet regjering. Det er helt utrolig å se på hvor lite han gjør. Det eneste han har gjort for bilistene er å øke drivstoffavgiften, sier Listhaug med klar adresse til Vedum.

Regjeringen har gjentatte ganger avvist noen krisepakke for drivstoff, slik regjeringen har innført med strøm, med henvisning til faren for økte renter.

- Jeg har stor forståelse for at det for mange er en belastning at drivstoffprisene stiger. Men for en vanlig familie utgjør utgiftene til boliglån og strøm langt mer, sa statsminister Jonas Gahr Støre til Aftenposten i helga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer