- En svart dag

Kjendiskokk Arne Brimi er blant dem som reagerer på Nortura-nedleggelsen.

REAGERER: Arne Brimi reagerer på nedleggelsen av Nortura på Otta. Han sender først og fremst tanker til alle som må omstilles. Foto: Mette Møller / Dagbladet
REAGERER: Arne Brimi reagerer på nedleggelsen av Nortura på Otta. Han sender først og fremst tanker til alle som må omstilles. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Publisert

Torsdag morgen kom meldingen om at Nortura på Otta skulle avvikles, og at aktiviteten flyttes til Rudshøgda. Lokale bønder har i flere måneder kjempet mot avgjørelsen, som nå rammer hele lokalsamfunnet og 78 medarbeidere.

Styreleder Trine Hansvang Vaag uttalte i en børsmelding at det er «en vond sak», men at beslutningen kommer på bakgrunn av lønnsomhet i selskapet og for bonden. De regner med å spare rundt 30 millioner på omstillingene. Den vil skje i løpet av 2020.

Nedleggelsen har vært varslet, men det stopper ikke bransjen og lokalsamfunnet fra å reagere.

- Trist

En som reagerer sterkt på avviklingen er kjendiskokk Arne Brimi. Han har tidligere engasjert seg i saken, og har uttalt at han mener Nortura var en viktig del av framtida til regionen.

Han sier nå til Børsen at han er skuffa.

- Det er en svart og trist dag. Vi må tenke på alle som mister arbeidet sitt, og på de lojale bøndene, som har vært lojale mot samvirket. Det er en stor utfordring, og det er krevende for de som mister jobben eller må flytte. Det handler om at man har et liv og en viss livskvalitet, som dette kan gå utover, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer