- En tap-tap-situasjon

Ferieparadiset Gotland står overfor et dilemma i sommer.

VISBY HAMN: Regionsdirektøren mener ferieøya Gotland står overfor et dilemma i sommer. Her Visby Hamn. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix.
VISBY HAMN: Regionsdirektøren mener ferieøya Gotland står overfor et dilemma i sommer. Her Visby Hamn. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sverige har vært annerledeslandet i kampen mot coronaviruset, og den svenske tilnærmingen til coronakrisen har skapt kraftige reaksjoner fra hele verden.

Sverige har over 4500 dødsfall mot Norges 237. Landet ligger dermed i verdenstoppen målt i antall coronarelaterte dødsfall per innbygger.

Et av unntakene er Gotland. Sveriges største øy og ferieparadis har bare 72 bekreftede tilfeller av coronasmitte og seks dødsfall, ifølge Aftonbladet.

«Söta bror» fikk i dag beskjeden om at alle symptomfrie personer fra og med 13. juni vil kunne reise fritt innenlands. Det forutsetter at man overholder smittevernregler, som for eksempel avstandsreglene.

Til nå har det ikke vært lov å reise mer enn to timer i bil unna hjemmet sitt.

- En tap-tap situasjon

At svenskene nå skal få lov til å reise på tvers av landet i sommer, kan skape problemer for ferieparadiset Gotland.

Peter Lindvall, regionsdirektøren for hele region Gotland beskriver det slik:

På den ene siden er man redd for at helsevesenet på øya vil bli overbelastet dersom coronatilfellene på øya øker i takt med turistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer