- En tragedie

Det sier Tom Hagens forretningsforbindelse.

STYRELEDER: Bjørn Brodwall, styreleder i Tom Hagens selskap Elkraft, mottok tirsdag morgen nyheten om at Tom Hagen er pågrepet av politiet. Foto: Advokatfirmaet Økland
STYRELEDER: Bjørn Brodwall, styreleder i Tom Hagens selskap Elkraft, mottok tirsdag morgen nyheten om at Tom Hagen er pågrepet av politiet. Foto: Advokatfirmaet Økland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en tragedie, uansett hva som kommer ut av det, sier Bjørn Brodwall til Dagbladet og Børsen.

Han er styreleder i Tom Hagens selskap Elkraft, og har hatt oppdrag for Tom Hagen helt siden slutten av 1980-tallet. Til daglig jobber han som advokat.

Tirsdag morgen kunne VG melde at Anne-Elisabeth Hagens ektemann, Tom Hagen (70), har blitt pågrepet i en politiaksjon like ved familiens hjem på Lørenskog.

Under en pressekonferanse klokka 10.30 bekrefter politiet at Tom Hagen er siktet for drap, eller medvirkning på drap, på sin kone Anne Elisabeth Hagen (69) halvannet år etter at hun forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018.

- Jeg uttaler meg ikke om saker som er under etterforskning. Min rolle nå er å ta vare på et selskap. Utover det har jeg ikke noen kommentar, sier Brodwall videre.

Hagen var med på å grunnlegge Elkraft i 1992. Daglig leder i selskapet, Marius Nerby, beskriver dagens nyheter som sjokkartet:

- Jeg fikk vite dette nå for et kvarter siden, og har ikke fått summet meg helt ennå, men det er klart at vi er sjokkert, sier han til VG.

BOLIGEN: Politiet er tirsdag morgen utenfor boligen i Sloraveien i Lørenskog. Foto: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet
BOLIGEN: Politiet er tirsdag morgen utenfor boligen i Sloraveien i Lørenskog. Foto: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet Vis mer

Ifølge Kapital utgjør Hagens aksjeandel i Elkraft, som er på 70 prosent, den største delen av milliardærens anslåtte formue på 1,9 milliarder kroner.

Dagbladet har vært i kontakt med Øst politidistrikt som sier de ikke kommer til å gi noen kommentarer vedrørende saken før en varslet pressekonferanse klokka 10.30. De ønsker verken å bekrefte eller avkrefte opplysningene om at Hagen er pågrepet.

Børsen kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer