John Carew:

- En tung, tung dag

Tidligere fotballproff John Carew sier han var langt nede da Økokrim aksjonerte mot ham.

ÅPNER OPP: Den tidligere fotballstjerna John Carew forteller om dagen da Økokrim gikk til aksjon mot flere av hans adresser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅPNER OPP: Den tidligere fotballstjerna John Carew forteller om dagen da Økokrim gikk til aksjon mot flere av hans adresser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Børsen): Tirsdag denne uka startet rettssaken mot John Carew (43), som står tiltalt for skatteunndragelse.

Økokrim mener den tidligere fotballspilleren har unndratt skatt for totalt 5,4 millioner kroner i åra 2014 til 2019. Carew er tiltalt for grovt uaktsom skattesvik fra 2014 til 2016, og forsettlig grovt skattesvik resten av perioden.

Carew erkjenner straffskyld i tiltalens tre første poster som går ut på grovt uaktsomt skattesvik. Han erkjenner ikke straffskyld i grovt forsettlig straffskyld i tiltalens post fire og fem.

Den tidligere fotballstjernas forsvarer, advokat Berit Reiss-Andersen, understreker at det er forsettet Carew ikke erkjenner seg skyldig i.

- En tøff dag

Første del av rettsdagen i dag har gått til videre forklaringer fra den tidligere fotballspilleren - med utspørring fra aktor og forsvarer.

På spørsmål fra Reiss-Andersen om hvordan Carew opplevde dagen da Økokrim gikk til aksjon mot flere av hans adresser, svarer han:

- Det var en tøff dag.

Økokrim gjorde flere beslag, og politifolk ble observert bærende på pappesker med beslag fra en av Carews adresser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer