Investor Jens Ulltveit-Moe

En varslet katastrofe: - Vi var naive

Vesten har vært naive med Vladimir Putin, mener investor Jens Ulltveit-Moe. Men styrken i klimakrisa overrasker.

NØKKEL: Høye strømpriser er en nøkkel til å få opp farta på omstillingen fra fossil til fornybar energi, framholder investor Jens Ultveit-Moe i dette intervjuet med Børsen. Foto: NTB
NØKKEL: Høye strømpriser er en nøkkel til å få opp farta på omstillingen fra fossil til fornybar energi, framholder investor Jens Ultveit-Moe i dette intervjuet med Børsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

STAVANGER (Børsen): - Dette er varslede kriser, både klimakrisa og Putins krig mot Ukraina. Likevel kommer det som et sjokk på oss. Inkludert meg selv, sier den 80 år gamle investoren til Børsen.

Han understreker poenget ved å vise til at han av utdannelse blant annet kan skilte med en grad i internasjonal politikk.

- Jeg så det ikke. Men jeg burde ha sett det, sier han med et skjevt smil.

- Pristak helt feil

Jens Ulltveit-Moe var rangert som Norges 15. rikeste person med en anslått formue på 7,5 milliarder kroner av finansbladet Kapital i 2007.

Så skiftet han fra shipping og industri til grønne investeringer. Og de siste to åra har han vært helt ute av topp 400-lista. Uten at det ser ut til å bekymre ham.

- Jeg driver jo en del med fornybar energi. Og det er veldig profitabelt nå, på grunn av de høye prisene. Så i de høye prisene ligger nøkkelen til omstilling. Derfor er det helt feil å sette lokk på prisene, enten det nå er snakk om gass eller strøm, sier Ulltveit-Moe.

- Pengene som går til å finansiere pristak, burde heller brukes til grønn omstilling, framholder veteraninvestoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer