Ola Borten Moes avgang:

- En veldig tøff beslutning

Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum er fredag kveld tilgjengelige for pressen i forbindelse med Ola Borten Moens avgang.

Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum møter pressen etter at Ola B... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var fredag kveld at forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) meldte at han trekker seg. Dette etter å ha brutt regjeringens habilitetsregler.

Borten Moe trakk seg også som nestleder i Senterpartiet.

Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har i den forbindelse kalt inn til en pressekonferanse.

- Vi fikk kunnskap om at det var stilt spørsmål rundt Olas aksjer tidligere denne uka, på onsdag. Vi har arbeidet for å skape full oversikt over denne saken, forteller Støre.

- Han har bedt om å trekke seg, fordi han har begått habilitetsbrudd. Dette er en alvorlig feil, og det har Ola erkjent.

- Må være varsomme

Statsministeren forteller han og Vedum har hatt to samtaler med Borten Moe.

- Det er krevende å komme fram til at en hardtarbeidende kollega burde gå av, det var en veldig tøff beslutning, forteller Støre.

- Vi skal ikke eie eller handle med aksjer hvis det kan svekke tillit til regjeringen.

- Når man i regjering behandler slike saker, kan man få tilgang til sensitiv informasjon som ikke er offentlig kjent og påvirke verdien av aksjer. Derfor må statsråder være svært varsomme med dette, forklarer Støre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.