SAS-streik

- En voldsom thriller

SAS og pilotene har fortsatt ikke kommet til enighet lørdag morgen. Nå er det satt en ny frist for forhandlingene.

UTFALL: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs er tydelig på hva han mener utfallet av SAS-meklingene vil resultere i. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter lange og intense forhandlinger mellom SAS og pilotenes fagforeninger i Stockholm, er det fortsatt ingen gjennombrudd i meklingen. Partene var ikke kommet til enighet da meklingsfristen gikk ut ved midnatt, men fortsetter forhandlingene på overtid.

Først ble det satt en ny frist klokken 05.00 lørdag morgen, ifølge DN. Så ble fristen ytterligere utvidet. Nå skal det avgjøres innen klokken 11 lørdag formiddag, ifølge NRK og en rekke andre medier.

- Både SAS-ledelsen og pilotforeningene er under et voldsomt press akkurat nå. Det har ikke kommet signaler om at partene er nærmere hverandre på prinsippspørsmålene, uttalte flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i selskapet Winair til Børsen fredag ettermiddag.

Et sted mellom 900 og 1000 piloter fra Norge, Sverige og Danmark er forberedt på å legge ned arbeidet. I et slikt scenario er det anslått at 250 avganger og opp mot 45 000 passasjerer vil rammes daglig.

Spørsmålet om det blir pilotstreik lørdag er dermed fortsatt uavklart.

Risikerer gigantsmell

På samme tid står voldsomme kostnader på spill for et flyselskap som i dag kjemper med nebb og klør for å holde seg på vingene i framtida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer