Endelig enige om gigantpakke

Senatet vedtok lørdag med hårfint flertall en gigantisk coronakrisepakke på 1900 milliarder dollar (16,1 billioner kroner).

JUBLET: Demokratenes majoritetsleder i Senatet, Chuck Schumer, jubler over at de har fått vedtatt en gigantisk krisepakke. Foto: REUTERS/Leah Millis/File Photo
JUBLET: Demokratenes majoritetsleder i Senatet, Chuck Schumer, jubler over at de har fått vedtatt en gigantisk krisepakke. Foto: REUTERS/Leah Millis/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Med 50 mot 49 stemmer vedtok senatet krisepakka som USAs president, Joe Biden, mener må til for å få USA ut av coronakrisa og alle de økonomiske konsekvensene.

Senatet har jobbet voldsomt lange dager den siste uka for å bli enige. Før vedtaket lørdag, satt senatet samlet sammenhengende i over 24 timer. Republikanerne forsøkte å få en lang rekke tillegg og endringer, men nesten alle ble avvist. Og ingen republikanere stemte til slutt for krisepakka. Nå blir pakka sendt tilbake til Representantenes hus for godkjenning før den kan sendes til Det hvite hus hvor Biden også må signere den.

- Vi sier til det amerikanske folk at hjelp er på vei. Jobben vår akkurat nå er å hjelpe landet vårt til å komme fra denne storfulle nåtida til en håpefull framtid, sier demokratenes majoritetsleder i Senatet, Chuck Schumer, ifølge AP.

Gigantisk pakke

Den gigantiske pakka utgjør omtrent ti prosent av USAs totale økonomi.

Den inneholder blant annet en en sjekk på 1400 dollar (om lag 11 900 kroner) til alle amerikanere som tjener inntil 75000 dollar (om lag 637 500 kroner) i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer