Endelig: Nå kan han ta 60 ukers ferie

- Er nok litt historisk.

VANT: Omsorgsarbeider Eirik Reberg avviser at det er som å vinne i lotto: - Jeg har ærlig tjent hver smitt og smule. Video: Kristin Svore. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer
Publisert

Omsorgsgiganten Stendi må etterbetale totalt 24 millioner kroner til 22 innleide konsulenter som i realiteten skulle vært behandlet som arbeidstakere. Det er endelig fastslått etter at Høyesterett har avvist selskapets anke.

Børsen omtalte i sommer dommen fra lagmannsretten som nå er rettskraftig. Der framgår det også at Stendi (tidligere Aleris) dessuten må ut med forsinkelsesrenter og sakskostnader på totalt 17,5 millioner kroner.

Og ikke nok med det: Omsorgsarbeiderne har også betydelige mengder ferie og feriepenger til gode.

- Heltemodig kamp

Eirik Reberg er en av dem. Teoretisk kan han starte tidlig juleferie i morgen og møte på jobb igjen midtveis i februar 2023.

- Jeg må nok gjøre en avtale med arbeidsgiver der jeg tar ut dette litt stykkevis, humret Reberg da han møtte Børsen til et feriebad på Operastranda i Oslo i juli.

Fire måneder seinere et altså dommen fra Borgarting lagmannsrett rettskraftig, noe som får Fagforbundets leder Mette Nord til å utbryte:

- Våre medlemmer har ført en heltemodig kamp som rydder opp i en hel bransje. De fortjener hver eneste krone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.