Endrer reiseregler for amerikanere

Fullvaksinerte kan reise igjen.

ENDRER REISEREGLER: Det amerikanske folkehelseinstituttet CDC endrer reglene for reiser. Foto: Daniel SLIM / AFP / NTB
ENDRER REISEREGLER: Det amerikanske folkehelseinstituttet CDC endrer reglene for reiser. Foto: Daniel SLIM / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanere som har fått begge vaksinedosene får nå tillatelse til å gjennomføre lav-risiko reiser både innenlands og utenlands, melder storavisa Washington Post.

Fullvaksinerte trenger ikke lenger å vise til negativ coronatest eller sitte i karantene ved reiser med mindre destinasjonen krever det. Vaksinerte oppfordres imidlertid fremdeles til å teste seg etter internasjonale reiser.

En person anses som fullvaksinert 14 dager etter at siste vaksinedose er satt, ifølge avisa.

Det amerikanske folkehelseinstituttet, CDC, understreker at reisende fremdeles må ta forholdsregler som å bruke munnbind på offentlige steder, unngå folkemengder og vaske hendene ofte.

De nye retningslinjene ble lagt frem fredag, bare få dager etter at en amerikansk studie offentliggjorde at vaksinene til Pfizer og Moderna er 90 prosent effektive mot coronasmitte, og dermed også hindrer vaksinerte i å smitte andre.

- 40 prosent vaksinert

Over 56 millioner amerikanere er fullvaksinert. Det tilsvarer omtrent 17 prosent av befolkningen, ifølge CDC.

- Vi vaksinerer nesten tre millioner personer daglig. Nesten 40 prosent av den voksne befolkningen har nå fått første dose, sier CDC-direktør Rochelle Walensky på en pressekonferanse fredag kveld norsk tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer