Lakseskatten

Endrer skattebomba

Sp-topp Geir Pollestad lover oppdrettsnæringen at lakseskatten blir endret. - Det er den rette prisen på laksen som må gjelde, sier han.

ENDRER: Trygve Slagsvold Vedum og Geir Pollestad t.h. under finansdebatten på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB
ENDRER: Trygve Slagsvold Vedum og Geir Pollestad t.h. under finansdebatten på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): - Det blir ikke noen blåkopi av det vi først presenterte, sier Senterpartiets mektige finanstopp Geir Pollestad.

I høst sendte finansminister Trygve Slagsvold Vedum sjokkbølger gjennom norske fjorder, da han slapp nyheten om at regjeringen vil i legge havbruksnæringen en ekstraskatt på 3,8 milliarder kroner.

Den såkalte grunnrenteskatten skapte umiddelbart store protester. - Et ran av kysten, kalte næringen og lokalpolitikere det. En rekke folk i Sp og Ap organiserte seg også for å kjempe mot skatten.

Nå bekrefter Sp-topp og fungerende leder av finanskomiteen Geir Pollestad at det blir endringer av skatten fra det Vedum la fram i høst.

- Kommer det endringer av lakseskatten?

- Ja, det er helt sikkert, sier Pollestad til Dagbladet.

- Vi har sagt mange ganger at høringen er reell. Det er ting man ikke har tatt helt stilling til. Det vil bli endringer og vi går inn i dette med åpent sinn.

Vraker normpris

Et springende punkt er hvordan man skal beregne prisen for fisken som tas opp av merdene. I forslaget fra i høst ville Vedum og finansministeren bruke den såkalte normprisen, satt av Nasdaq-børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.