Lakseskatten

Endrer skattebomba

Sp-topp Geir Pollestad lover oppdrettsnæringen at lakseskatten blir endret. - Det er den rette prisen på laksen som må gjelde, sier han.

ENDRER: Trygve Slagsvold Vedum og Geir Pollestad t.h. under finansdebatten på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB
ENDRER: Trygve Slagsvold Vedum og Geir Pollestad t.h. under finansdebatten på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): - Det blir ikke noen blåkopi av det vi først presenterte, sier Senterpartiets mektige finanstopp Geir Pollestad.

I høst sendte finansminister Trygve Slagsvold Vedum sjokkbølger gjennom norske fjorder, da han slapp nyheten om at regjeringen vil i legge havbruksnæringen en ekstraskatt på 3,8 milliarder kroner.

Den såkalte grunnrenteskatten skapte umiddelbart store protester. - Et ran av kysten, kalte næringen og lokalpolitikere det. En rekke folk i Sp og Ap organiserte seg også for å kjempe mot skatten.

Nå bekrefter Sp-topp og fungerende leder av finanskomiteen Geir Pollestad at det blir endringer av skatten fra det Vedum la fram i høst.

- Kommer det endringer av lakseskatten?

- Ja, det er helt sikkert, sier Pollestad til Dagbladet.

- Vi har sagt mange ganger at høringen er reell. Det er ting man ikke har tatt helt stilling til. Det vil bli endringer og vi går inn i dette med åpent sinn.

Vraker normpris

Et springende punkt er hvordan man skal beregne prisen for fisken som tas opp av merdene. I forslaget fra i høst ville Vedum og finansministeren bruke den såkalte normprisen, satt av Nasdaq-børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer