Japan Airlines:

Endrer til kjønnsnøytral hilsen

Dropper å si «damer og herrer» på både fly og flyplasser fra 1. oktober.

KJØNNSNØYTRAL: Flyselskapet Japan Airlines har endret måten de snakker til passasjerene sine for å være mer inkluderende. Foto: Kazuhiro Nogi / AFP / NTB
KJØNNSNØYTRAL: Flyselskapet Japan Airlines har endret måten de snakker til passasjerene sine for å være mer inkluderende. Foto: Kazuhiro Nogi / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Fra og med 1. oktober kommer ikke Japan Airlines (JAL) til å si «damer og herrer» på flyene sine eller på flyplasser verden over.

- Vi har promotert mangfold i samfunnet siden 2014, og dette er en av de tiltakene vi gjør for å behandle alle likt, samme hvilken kjønnsidentitet de har, sier Yutaro Iwasaki som er presseansvarlig for JAL, til CNN.

Istedenfor å si «damer og herrer», skal de nå begynne å si ting som «velkommen alle sammen» og «beskjed til alle passasjerer».

Knuste glasstaket

Dette er ikke første gang flyselskapet har tatt skritt for å bli mer kjønnsnøytralt.

I mars i år annonserte de at flyvertinnene deres kan velge om de ønsker å bruke skjørt eller bukser til uniformen, slik at de kan føle seg mer komfortable om bord på flyet.

I 2019 fikk de også Japans første kvinnelige pilot for kommersielle flyturer, Ari Fuji. Ifølge The International Civil Aviation Organization (ICAO), er bare rundt fem prosent av alle verdens piloter kvinner.

Fuji tok pilotlappen i USA, og returnerte til Japan da hun fikk jobb hos JAL i 2010, og knuste glasstaket for mange kvinnelige piloter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer