Endte i retten

Aylar Lie lånte i 2021 bort 195 000 kroner til en gründer. Nå er kravet økt til 430 000 kroner, og saken har havnet i retten.

RETTSSAK: Aylar Lie stilte ikke opp i rettssalen selv, men sier til DN at hun ikke så en annen utvei. Foto: Tor Lindseth
RETTSSAK: Aylar Lie stilte ikke opp i rettssalen selv, men sier til DN at hun ikke så en annen utvei. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert

Vestfold tingrett har nylig behandlet en konkursbegjæring fra den profesjonelle pokerspilleren Aylar Lie mot en gründer i Vestfold, skriver Dagens Næringsliv.

Lie skal ha gitt forretningsmannen et privat lån på 195 000 kroner sommeren 2021. Han klarte imidlertid ikke å gjøre opp for seg innen den avtale tiden.

Det samlede kravet fra Lie skal nå være på 430 000 kroner, og lånetvisten har havnet i rettssalen.

Var i vanskelig situasjon

Forretningsmannen som lånte pengene av Lie, var i en presset situasjon som følge av pandemien. I retten erkjente han de faktiske forholdene, og mente at detaljene om lånet som ble presentert, var «mer eller mindre» riktige, skriver avisa.

Therese Hellem i advokatfirmaet Brækhus representerer Lie i saken. Hun opplyser om at lånet hadde et etableringsgebyr på 65 000 kroner. Selve lånet ble betalt ut i to omganger, og fra den siste utbetalingen, hadde hele lånesummen en løpetid på bare noen uker.

Da gründeren ikke kunne betale tilbake lånet, løp det på et forsinkelsesgebyr på 50 000 kroner. Dette kommer i tillegg til alminnelig forsinkelsesrente. Da lånet ble gitt, lå denne på åtte prosent, men har nå økt til over ti.

Hellem sa i retten at forretningsmannen skyldte Lie ytterligere 100 000 kroner som følge av en muntlig avtale. Det mangler derimot skriftlig dokumentasjon på denne avtalen.

Krav på over 400 000

I desember 2021 skal Lie ha fått en delbetaling på 20 000 kroner. Hovedkravet skal dermed ligge på 390 000 kroner.

Forsinkelsesrentene kommer i tillegg, noe som gir et samlet krav på 430 000 kroner, ifølge Hellem.

Forretningsmannen sier i retten at han angrer på å ha inngått avtalen, skriver Dagens Næringsliv.

Behandlingen av konkursbegjæringen ble videre utsatt til 10. februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer