Energikrisa: Nytt grep

Som en del av tiltakene for å redusere energibruken i Spania, har statsminister Pedro Sanchéz kommet med en ny oppfordring.

VIL HA NED FORBRUKET: Spanias statsminister Pedro Sanchez fronter sin nyeste oppfordring i forbindelse med strømsparende tiltak. Her fra fredagens konferanse i Madrid. Foto: JAVIER SORIANO / AFP
VIL HA NED FORBRUKET: Spanias statsminister Pedro Sanchez fronter sin nyeste oppfordring i forbindelse med strømsparende tiltak. Her fra fredagens konferanse i Madrid. Foto: JAVIER SORIANO / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europa herjes av kriser, og flere land innfører energisparende tiltak. Sist ut er spanias statsminister Pedro Sanchéz, som nå kommer med en ny oppfordring til landets dresskledde.

Under en konferanse i Madrid fredag, oppfordret den spanske statsministeren folk til å slutte å bruke slips.

- Dette gjør at man holder seg kjøligere, og vil dermed senke energiforbruket fordi klimaanlegg tas mindre i bruk, sa Pedro Sanchéz på konferansen.

Det skriver BBC.

Han oppfordret alle ministere og ansatte i både privat og offentlig sektor til å gjøre det samme.

Under samme konferanse sa han at Spanias myndigheter vil innføre energisparende tiltak fra mandag, i forbindelse med at europeiske land skal bli minde avhengig av gass fra Russland.

Flere land med tiltak

Spania er ikke det første landet som oppfordrer befolkningen til å slutte å bruke slips i forbindelse med energikrisa. I 2011 oppfordret myndighetene i Japan arbeidende til å bruke kjøligere klær om sommeren.

Tyskland, som er den største importøren av russisk gass, kan innen kort tid rammes hardt av den pågående gassmangelen i Europa. Landet får over en tredjedel av gassen sin gjennom rørledningen Nord Stream 1.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.