Skattelistene 2019

Eneste kvinne på topp 10

Wenche Wikan Ligård er eneste kvinne på lista over de ti personene som tjente best i 2019. 56-åringen fra Os i Østerdalen er blitt rik på husdyrteknologi.

ADM. DIR: Wenche Wikan Ligård er eneste kvinne inne på topp ti-lista over høyest inntekt i 2019. Foto: Os ID
ADM. DIR: Wenche Wikan Ligård er eneste kvinne inne på topp ti-lista over høyest inntekt i 2019. Foto: Os ID Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Wenche Wikan Ligård er den eneste kvinnen som er blant de ti personene med høyest inntekt i 2019. Det viser skattelistene, som ble publisert tirsdag morgen.

Ligård er administrerende direktør i den nordiske delen av selskapet Allflex Livestock Intelligence. Det har hun vært siden hun tok steget opp fra selskapet Os ID i mai 2019, hvor hun var daglig leder i 20 år.

Hun tjente 130 millioner kroner i 2019, ifølge skattelistene, og er dermed personen i landet med 6. høyest inntekt. I 2018 hadde hun ifølge skattelistene en inntekt på rett over 670 000 kroner.

Kapitalinntekt

Ligård vil ikke kommentere inntektene overfor Dagbladet, men til Dagens Næringsliv sier hun at pengene kommer fra aksjesalg.

- Det er en privat kapitalinntekt fra investeringer i selskaper utenfor Europa gjennom salg av aksjer, sier Ligård til Dagens Næringsliv.

Hun vil ikke kommentere overfor avisa hva slags selskaper hun har investert i.

- Jeg synes det er svært interessant å drive forretningsutvikling og investere. Dette har vært vellykkede og gode investeringer som måtte realiseres på et tidspunkt, sier hun til Arbeidets Rett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer