Ola Borten Moes avgang:

- Eneste utvei

Mens Støre og Vedum støtter Borten Moes avgjørelse om å gå av, mener Venstres nestleder at dette var den eneste utveien.

Ola Borten Moe trekker seg som forsknings- og høyereutdanningsminister og som nestleder i Senterpartiet. Video/Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) kunngjør at han går av på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til Dagbladet at han støtter Ola Borten Moes beslutning om å gå av som statsråd og nestleder i Senterpartiet.

- Jeg støtter og respekterer beslutningene Ola Borten Moe har tatt i dag. Han har vært en dyktig statsråd som har tatt viktige grep som forsknings- og høyere utdanningsminister.

Vedum hyller Borten Moes arbeid som statsråd.

- Ola er en kunnskapsrik politiker som har vært en viktig bidragsyter i regjeringens samlede arbeid. Jeg har hatt stor glede av å jobbe sammen med han både i partiet og i regjering, forteller Vedum.

Støtter beslutningen

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at han støtter beslutningen.

- Ola Borten Moe har kjøpt enkeltaksjer i flere selskaper som statsråd. Det har ført til at han har brutt regler og retningslinjer knyttet til habilitet og aktsomhet. Det er svært alvorlig, og det har Ola erkjent, sier statsminister Jonas Gahr Støre til E24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.