Enighet i lønnsoppgjøret

Fellesforbundet og Parat har kommet til enighet med Norsk Industri.

«MEGET FORNØYD»: Forbundsleder Jørn Eggum. Foto: Terje Pedersen / NTB
«MEGET FORNØYD»: Forbundsleder Jørn Eggum. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dermed blir det ingen streik for de rundt 28.000 industriansatte som kunne ha blitt tatt ut

Resultatet fra frontfagsoppgjøret gir en lønnsøkning på 3,7 prosent.

- Vi har stått på for at vanlige arbeidsfolk skal sikres økt kjøpekraft. Nå får vi en lønnsramme som gir høyere lønnsvekst enn det som er forventet prisvekst. Det er en viktig seier for norske lønnsmottakere, sier en «meget fornøyd» forbundsleder Jørn Eggum i pressemeldingen.

- Dette har vært krevende forhandlinger, men vi har oppnådd 4 kroner i generelle tillegg og ekstra 2 kroner til de ansatte i tekstilindustrien. Minstelønnssatsene er økt med 10 kroner, sier forhandlingsleder i Parat, Kjell Morten Aune, i en pressemelding.

- Satt langt inne

Fellesforbundet, Parat og Norsk Industri avsluttet meklingen nesten et døgn på overtid, etter at Riksmekleren hadde lagt fram en skisse til en løsning som begge partene akseptere.

«Enigheten satt langt inne», ifølge en pressemelding fra Norsk Industri - som også trekker fram frontfagsoppgjørets «krevende bakteppe» - og peker på pandemien, strømpriser og Ukraina som tre årsaker til «betydelige merkostnader» for industrien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer