Enighet om krisepakke for luftfarten

Regjeringsmedlemmer og partiene på Stortinget er enige om en garantiordning på 6 milliarder for luftfarten.

ENIGE: Regjeringsmedlemmer og partiene på Stortinget er enige om en garantiordning på 6 milliarder for luftfarten. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen og opposisjonen møter pressen på Stortinget torsdag kveld.

Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti deltar, sammen med næringsminister Iselin Nybø (V) og samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Der kommer det fram at det er enighet på Stortinget om en bred tiltakspakke for luftfarten i Norge. Den består av en samlet garantiordning på 6 milliarder for luftfarten.

- Luftfarten var blant de aller første som fikk kjenne på utfordringene, sier næringsminister Nybø, før hun avslører at flyselskapene nå har fått tilgang på seks milliarder kroner i lånegarantier.

Helt konkret betyr det at Norwegian vil kunne få tilgang på 3 milliarder kroner, 1,5 milliarder til SAS, mens ytterligere 1,5 milliarder kroner blir gjort tilgjengelig for øvrige selskap.

Tiltakene skal bidra til at selskapene kan få tilgang til finansiering i markedet. Partiene er også enige om å sikre et minimumsnivå i flytilbudet i Norge.

- Vi skal ha et minimumstilbud for luftfarten i Norge. Vi er villige til å dekke ekstrakostnadene for et slikt tilbud, og er forberedt på at det kreves garantier for å sikre det, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) under pressekonferansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer