Gjeldstaket i USA:

Enighet om prinsippavtale

Etter lang tid med forhandlinger mellom lederen for det republikanske flertallet i Representantenes hus, Kevin McCarthy, og president Joe Biden, er en avtale i boks.

ENIGE: Etter lang tid med forhandlinger har partene blitt enige om en prinsippavtale. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB
ENIGE: Etter lang tid med forhandlinger har partene blitt enige om en prinsippavtale. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er oppnådd en prinsippavtale om å heve gjeldstaket i USA, bekrefter lederen for det republikanske flertallet i Representantenes hus, Kevin McCarthy.

McCarthy bekrefter prinsippavtalen både på Twitter og i en pressekonferanse lørdag kveld, lokal tid.

- Nektet å forhandle

- Jeg la akkurat på med presidenten for ei tid siden. Etter at han har kastet bort tid og nektet å forhandle i månedsvis, har vi kommet til en prinsippavtale som er verdig nok for det amerikanske folket, skriver han på Twitter.

President Joe Biden og McCarthy snakket sammen to ganger lørdag, forteller McCarthy, som legger til at det fremdeles gjenstår en del arbeid. Avtaleteksten vil bli lagt fram søndag, og planen er at den skal stemmes over i Representantenes hus onsdag, sier han videre.

Forhandlingene om å heve gjeldstaket i USA har pågått mellom republikanerne i Representantenes hus og Det hvite hus den siste uka.

- Et kompromiss

Omtrent en time etter at McCarthy bekreftet at partene hadde kommet til en avtale, bekrefter president Joe Biden selv avtalen.

- Tidligere i kveld kom jeg og McCarthy til en prinsippavtale, uttaler presidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.