Enklere Liv konkurs:
- Det ble umulig

- Vi hadde et bra håp om at dette skulle kunne gå bra, sier Enklere Liv-sjefen til Børsen. Men så kom coronapandemien.

KONKURS: Enklere Liv-kjeden har slått seg konkurs i kjølvannet av coronapandemien. Dette bildet er fra en annen anledning. Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB scanpix.
KONKURS: Enklere Liv-kjeden har slått seg konkurs i kjølvannet av coronapandemien. Dette bildet er fra en annen anledning. Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Planen om å gjenoppbygge Enklere Liv etter forrige konkurs sommeren 2018 fungerte ikke. Nå har styrene i Enklere Liv og Mercante Holding besluttet å begjære oppbud.

Coronapandemien og den påfølgende krisa som har rammet norsk økonomi får en stor del av skylda:

- Etter at selskapet ble kjøpt opp, så har det vært en tøff hverdag. Vi var nå i gang med store omstruktureringer, og hadde et bra håp om at dette skulle kunne gå bra videre. Men da covid-19 slo til med full kraft, så ble det umulig. Oppbud var det eneste alternativet vi hadde, sier daglig leder Kenneth Baltzersen til Børsen.

I en pressemelding tirsdag opplyser selskapet at veien til lønnsom drift ble for lang, og viser samtidig til flere årsaker til konkursen:

- Årsakene til dette er sammensatte, men varetilgangen i spesielt de tre første kvartalene etter konkursoppkjøpet var vanskelig. Dette bidro til utfordringer med å få tilstrekkelig salgsvolum inn i vintersesongen. I år har den uteblitte vinteren preget store deler av Norge, noe som har medført et vesentlig lavere salg for disse kategoriene, sier Baltzersen i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer