Enorm frustrasjon: - Et mareritt

To år etter det endelige bruddet, skaper Brexit fremdeles betydelig frustrasjon hos britiske bedrifter.

FRUSTRASJON: Britiske bedrifter opplever at handelsavtalene som ble inngått i forbindelse med Brexit har hemmet deres konkurranseevne. Foto: LEAL / AFP / NTB
FRUSTRASJON: Britiske bedrifter opplever at handelsavtalene som ble inngått i forbindelse med Brexit har hemmet deres konkurranseevne. Foto: LEAL / AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er en knusende rapport og viser kaoset den konservative regjeringen har skapt i handelspolitikken. At over tre firedeler av bedriftene sier at avtaler regjeringen har gjort ikke hjelper dem med å vokse eller øke salg er uakseptabelt.

Det er en hard dom han feller over regjeringen, Labours talsperson på internasjonal handel, Nick Thomas-Symonds, skriver The Guardian.

- Dunker hodet mot veggen

Snart to år etter at Brexit omsider var et faktum, og Storbritannia som første land trådte ut av unionen, melder mange britiske bedrifter om at de har problemer.

I en spørreundersøkelse gjennomført av The British Chambers of Commerce (BCC), der de har spurt 1168 bedrifter, hvorav 514 driver med utenlandshandel, svarer mer en tre firedeler av bedriftene at handelsavtalen med EU, som ble inngått i forbindelse med Brexit, ikke har hjulpet dem med å vokse.

56 prosent av bedriftene svarer at de har opplevd problemer med å forholde seg til nye eksportregler.

- Bedriftene føler at de dunker hodet mot veggen ettersom det ikke blir gjort noe for å hjelpe dem over to år etter at handelsavtalen ble inngått. Jo lengre tid som går før dette problemet adresseres, jo mer av EU-handelen forsvinner andre steder, og mer skade blir gjort, sier generalsekretær i BCC, Shevaun Haviland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer