Valentinsdagen:

Enorm «kjærlighets»-regning: - En uting

Nestleder i Naturvernforbundet kommer med oppfordring til menn, som kjenner Valentinsdagen mest på lommeboka.

VALENTINSDAGEN: Tirsdag skal en av fire nordmenn punge ut for gaver, sjokolade, middag og kort i anledning Valentinsdagen. Foto: Lise Åserud / NTB
VALENTINSDAGEN: Tirsdag skal en av fire nordmenn punge ut for gaver, sjokolade, middag og kort i anledning Valentinsdagen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag er dagen der nordmenn, tradisjonen tro, blar opp for å gjøre stas på sin utkårede - nemlig Valentinsdagen.

Roser, vin, kort og konfekt er noe av det vi legger i handlekurven. Andre går kanskje ut for en bedre middag.

- Uting

Men forbruket er ikke bare en dans på Valentine's-roser.

En av tre kjenner nemlig på kjøpepress, og menn kjenner i større grad på dette enn kvinner.

Av mennene som skal bruke penger, oppgir halvparten (55 prosent) at de får dårlig samvittighet hvis de ikke kjøper noe, ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov for Danske Bank. 30 prosent av kvinnene svarer det samme.

På spørsmålet «Jeg ønsker ikke bruke penger på Valentinsdagen, men føler at jeg må», svarer hele 36 prosent av menn ja - mot 17 prosent av kvinnene.

- Det jeg synes er mest oppsiktsvekkende er at mange kjøper noe til sin partner fordi man føler man må, og får dårlig samvittighet hvis man ikke gjør det, sier Thea Olsen, forbrukerøkonom i Danske Bank, til Børsen.

Det setter hun i sammenheng med partnerens forventninger, og at man kanskje føler seg tvunget til å kjøpe noe selv om man ikke har lyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.