Enorm vekst: - Historiske tall

Salget på Vinmonopolet økte med 40 prosent i fjor, skriver E24.

ENORM SALGSVEKST: Køen til Vinmonopolet på Grünerløkka i Oslo strakk seg langt like før stengetid en fredag ettermiddag i slutten av november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ENORM SALGSVEKST: Køen til Vinmonopolet på Grünerløkka i Oslo strakk seg langt like før stengetid en fredag ettermiddag i slutten av november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Den enorme veksten skyldes stopp i grensehandelen, stopp i taxfreehandelen og betydelig redusert skjenking, mener Vinmonopolet.

- Vi solgte 115 millioner vareliter i 2020. Det er en vekst på 40 prosent, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til E24.

Han beskriver tallene som historiske for Vinmonopolet.

- Det er historiske tall vi ser nå. Siden koronatiltakene ble iverksatt i midten av mars har vi hatt en utrolig salgsutvikling.

Det er imidlertid regionale forskjeller. Steder som ligger nærmere Sverige, har hatt større sannsynlighet for vekst.

- Vi så at Viken har hatt vekst på over 60 prosent, mens Møre og Romsdal ligger på noe over 20 prosent. Det er et veldig synlig mønster, med steder som Kongsvinger, Halden og Fredrikstad som har hatt høyest vekst, sier Nordahl.

Han trekker fram full stopp i grensehandelen, full stopp i taxfreesalget og betydelig redusert skjenking som de tre hovedklaringene bak veksten.

I 2019 solgte Vinmonopolet 82,6 millioner vareliter, bare 0,7 millioner mer enn året før.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer