Viken stenger ned:

- Enorme konsekvenser

NHO er bekymret etter at helseministeren varslet innstramminger i landets mest folkerike fylke. Ordførere i Viken tror det blir en lang måned.

KONSEKVENSER: Ordføreren i Hol kommune frykter hva som vil skje om skisentrene må stenge i påska. Her illustrert ved Geilolia skisenter. Foto: Camilla Frølich / NTB
KONSEKVENSER: Ordføreren i Hol kommune frykter hva som vil skje om skisentrene må stenge i påska. Her illustrert ved Geilolia skisenter. Foto: Camilla Frølich / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld varslet helseminister Bent Høie (H) at det innføres en rekke strenge smitteverntiltak i hele Viken fylke. Disse inkluderer blant annet stengte butikker og skjenkestopp.

Flere ordførere Dagbladet har snakket med, sier at tiltakene får store konsekvenser.

Ordfører i Hol kommune, Petter Rukke (Ap), omtaler tiltakene som dramatiske.

- Tiltakene som regjeringen innførte i kveld, er dramatiske og vil få enorme konsekvenser for næringslivet, sier Rukke til Dagbladet.

Ordføreren forteller at han ikke har fått tilgang til den nye forskriften ennå, og derfor ikke vet nøyaktig hva den innebærer. Han er særlig bekymret for at tiltakene vil omfatte kommunens skisentre.

- Full krise

- Dersom skisentrene må stenge, er det full krise. De har jobbet knallhardt for å legge til rette for smittebegrensning. Vi har hele tida sagt til regjeringen at vi ikke ønsker kompensasjon, vi ønsker gjester. Påsken er en av de mest populære ukene i året, og hvis det må stenge, er jeg urolig for konsekvensene, sier han og legger til at Hol ikke har registrert noen smittetilfeller ved skisentrene hittil i pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer