SAS-streiken:

Enorme tap: - Sprøtt

Ti dager inn i pilotstreiken har SAS trolig tapt godt over én milliard kroner. Selskapet vil fortsette å fossblø penger, helt til en avtale med pilotene er signert.

MILLIARDTAP: Pengene renner ut av SAS i et vanvittig tempo. Det kan få langvarige alvorlige konsekvenser for selskapet, mener flyanalytiker. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MILLIARDTAP: Pengene renner ut av SAS i et vanvittig tempo. Det kan få langvarige alvorlige konsekvenser for selskapet, mener flyanalytiker. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Situasjonen SAS befinner seg i nå er ikke finansielt bærekraftig, og kan ha alvorlige konsekvenser for selskapet, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til Børsen.

Han får støtte av Jacob Pedersen, leder for aksjeanalyser hos Sydbank.

- Det er et gigantisk tap. Det er sprøtt at en medarbeiderstrid som denne kan påføre et selskap et så massivt tap, sier han til den danske avisa Finans.

Han følger opp overfor Børsen med å si at SAS befinner seg i en unormalt kinkig situasjon, sett med nordiske øyne:

-Det er ikke uhørt, men det er sjelden vi ser et nordisk selskap i en så dårlig økonomisk situasjon som det SAS befinner seg i nå, spesielt siden de fortsetter å tape så mye penger hver dag, sier Pedersen til Børsen.

Han viser til selskapets egne anslag, som tyder på at SAS taper mellom 100 og 130 millioner kroner hver eneste dag streiken pågår.

- Nå er vi på dag ti, og jeg tror i beste fall at vi kommer til å se effektene av streiken i hvert fall tre dager til, sier Pedersen til Børsen.

Gitt at situasjonen er løst om tre dager, kan SAS ha tapt opp mot 1,7 milliarder svenske kroner - dersom selskapets egne anslag stemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer