Mens store deler av verden har funnet tilbake til en slags normal etter to år med pandemi, holder Kina fast på sin knallharde nullsmittestrategi.
I Shanghai, landets finansielle knutepunkt, er situasjonen prekær. Fra 1. april ble stort sett hele befolkningen på 26 millioner mennesker stengt inne i en ny runde med lockdown.
Det har ført til fortvilelse og desperasjon blant innbyggerne i millionbyen. Under nedstengingen har folk fått levert mat på dørene, men flere har klaget over at de har fått altfor lite mat.

- Stemningen er veldig mørk
Slår alarm
Alarmen har også gått for industrien - og advarslene om de globale økonomiske konsekvensene har kommet på løpende bånd.
Nå slår toppsjef i teknologigiganten Huaweis forbruker- og bilavdeling, Richard Yu Chengdong, alarm.
- Hvis Shanghai ikke klarer å gjenoppta produksjonen innen mai, vil alle teknologiske og industrielle aktører som har forsyningskjeder i området stanse fullstendig, spesielt bilindustrien, advarer Huawei-toppen, ifølge The Guardian.
- Det vil gi alvorlige konsekvenser og enorme tap for hele industrien, legger han til.
Xi: - Utholdenhet er seier
Kinas leder, Xi Jinping, står nå midt i en av de største prøvelsene i sin periode. Regjeringen har fått krass kritikk for sin knallharde strategi mot oppblomstringen av den smittsomme omikron-varianten, ifølge Bloomberg.
Kinas øverste leder opplyste imidlertid denne uka at myndighetene står fast ved nulltoleransen for covid.

Millionsmell etter Twitter-stunt
- Forebyggings- og kontrollarbeid kan ikke slippes opp, sa Xi onsdag.
Tjenestepersoner som jobber med å sørge for at nullsmittestrategien opprettholdes, må følge prinsippet «folk først, og livet først», mener han.
- Utholdenhet er seier, la han til.
- Gjør sjokket verre
Som Børsen tidligere har omtalt, forsøker verdens hardt prøvede forsyningskjeder å stable seg på beina, etter at en «perfekt storm» har sendt store deler av verdenshandelen i knestående.
Utviklingen i Shanghai er langt ifra et positivt bidrag i dette bildet. Nedstengingen har enorme konsekvenser for den globale økonomien, og bidrar dessuten til et sterkt inflasjonspress ettersom vareforsyningen er strupet.

Toppsjefens gigalønn sjokkerer
- Den globale forsyningskjeden er så finjustert at enhver forstyrrelse ved et stort handelsknutepunkt som Shanghai, vil ha stor innvirkning over hele verden, sier Stephen Carr, kommersiell direktør ved Peel Ports, en britisk havneoperatør, ifølge The Guardian.
Tidligere denne uka meldte Bloomberg at nesten 500 fraktskip lå i kø utenfor Shanghai, verdens travleste havn, på grunn av havnas manglende evne til å håndtere dem.

Full forvirring om hemmelig svigersønn
Alicia García-Herrero, sjeføkonom for Asia Pacific i Natixis, kommer også med varselrop.
- Hvis myndighetene forlenger nedstengninger, vil risikoen for forstyrrelser i forsyningskjeden øke, og selskapers varelagre kan gå tomme, sier hun ifølge The Guardian.
Hun er spesielt bekymret for en eventuell lockdown i Guangdong, som bidrar med 13 til 15 prosent av bil- og chipproduksjonen i Kina.
- Da vil forsyningssjokket bare bli verre.