«Vil gjøre sjokket verre»:

- Enorme tap

Advarer om utviklingen, som kan medføre «alvorlige konsekvenser» for en hel industri og gi forsyningskjedene en solid smell.

LOCKDOWN: Tidligere denne uka lå nesten 500 skip i kø utenfor Shanghai, som følge av havnas manglende evne til å håndtere dem. Her fra 2013. Foto: Imagine China / REX / Shutterstock editorial / NTB
LOCKDOWN: Tidligere denne uka lå nesten 500 skip i kø utenfor Shanghai, som følge av havnas manglende evne til å håndtere dem. Her fra 2013. Foto: Imagine China / REX / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens store deler av verden har funnet tilbake til en slags normal etter to år med pandemi, holder Kina fast på sin knallharde nullsmittestrategi.

I Shanghai, landets finansielle knutepunkt, er situasjonen prekær. Fra 1. april ble stort sett hele befolkningen på 26 millioner mennesker stengt inne i en ny runde med lockdown.

Det har ført til fortvilelse og desperasjon blant innbyggerne i millionbyen. Under nedstengingen har folk fått levert mat på dørene, men flere har klaget over at de har fått altfor lite mat.

Slår alarm

Alarmen har også gått for industrien - og advarslene om de globale økonomiske konsekvensene har kommet på løpende bånd.

Nå slår toppsjef i teknologigiganten Huaweis forbruker- og bilavdeling, Richard Yu Chengdong, alarm.

- Hvis Shanghai ikke klarer å gjenoppta produksjonen innen mai, vil alle teknologiske og industrielle aktører som har forsyningskjeder i området stanse fullstendig, spesielt bilindustrien, advarer Huawei-toppen, ifølge The Guardian.

- Det vil gi alvorlige konsekvenser og enorme tap for hele industrien, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer