Lockdown i Kina:

- Enormt slag

Slår alarm om konsekvensene av et vedvarende coronastengt Kina, som kan gi den globale økonomien en solid smell.

FINANSSENTRUM: Utsiktene for Kinas økonomi blir stadig mer dystre, som følge av smitteoppblomstringa og myndighetenes tøffe grep. Foto: Patrick Frilet / REX / Shutterstock editorial / NTB
FINANSSENTRUM: Utsiktene for Kinas økonomi blir stadig mer dystre, som følge av smitteoppblomstringa og myndighetenes tøffe grep. Foto: Patrick Frilet / REX / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert

Mens store deler av verden er i ferd med å gjøre coronarestriksjoner til et tilbakelagt kapittel, er situasjonen i Kina en helt annen.

Smittekurvene er på feil vei - og i møte med myndighetenes strenge nullsmittestrategi, er resultatet full eller delvis lockdown for 373 millioner mennesker i 45 kinesiske byer, anslår det japanske finanshuset Nomura.

Enorme konsekvenser

Analytikere slår alarm om at et vedvarende coronastengt Kina kan påføre den globale økonomien en ganske saftig smell, og påpeker samtidig at mange investorer ikke tar innover seg alvoret, ifølge CNN.

- Det er et enormt slag for Kina, og det gir ganske betydelige ringvirkninger for den globale økonomien, sier Michael Hirson, Eurasia Groups virksomhetssjef for Kina og Nordøst-Asia, til kanalen.

- Jeg tror vi vil se mer ustabilitet i markedene, samt økonomiske og sosiale forstyrrelser i minst seks måneder framover, legger han til.

- Undervurderer virkningen

De 45 nedstengte byene innebærer at tilsvarende 40,3 prosent av Kinas bruttonasjonalprodukt er under en eller annen form for lockdown, ifølge Nomura.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.