Equinor bekrefter coronasmitte

En person på Martin Linge-feltet i Nordsjøen har testet positivt på coronaviruset, opplyser Equinor. Personen er ikke alvorlig syk.

BEKREFTER SMITTE: Equinor bekrefter at en person er coronasmittet på Martin Linge-feltet i Nordsjøen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BEKREFTER SMITTE: Equinor bekrefter at en person er coronasmittet på Martin Linge-feltet i Nordsjøen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den smittede personen har vært holdt isolert på en lugar siden 9. mars, og det er innført smitteverntiltak for offshore-installasjoner om bord.

Det er ikke tatt stilling til når personen vil fraktes til land, opplyser Equinor på sine nettsider.

Personen kom til feltet 4. mars tidlig på formiddagen. Personen har nylig vært i Østerrike, og da Østerrike ble listet som risikoland ble personen satt i karantene om bord, og en prøve ble tatt.

Equinor bekrefter at den smittede personen er ansatt i selskapet, men vil ikke gå nærmere inn på hvilken jobb vedkommende har, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi må nå gå gjennom personens bevegelser, på samme måte som i andre smittetilfeller, sier kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor.

Tre personer i isolasjon

Det har videre blitt tatt prøver av ytterligere to personer på feltet. Også disse har vært i områder med vedvarende smittespredning. Prøvesvarene for disse foreligger ikke ennå, ifølge selskapet.

Det jobber 776 personer på feltet. Det er ingen flere om bord med symptomer på coronasmitte, men alt personell følges opp av sykepleiere på feltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer