Equinor dropper Australia-planer

Equinor har gitt beskjed til myndighetene i Australia om at de dropper planene om leteboring i Australbukta utenfor kysten av Sør-Australia.

DROPPER PLANER: Equinors landsjef Jone Stangeland i Australia sier Equinor har bestemt seg for å stoppe planene for boring av letebrønnen Stromlo-1 i Australbukta av økonomiske hensyn. Foto: Auscape / UIG / REX / NTB Scanpix
DROPPER PLANER: Equinors landsjef Jone Stangeland i Australia sier Equinor har bestemt seg for å stoppe planene for boring av letebrønnen Stromlo-1 i Australbukta av økonomiske hensyn. Foto: Auscape / UIG / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Like før jul ble det gitt grønt lys til Equinors miljøplan for oljeboring i Australbukta. Equinor opplyser nå at selskapet har gått gjennom leteporteføljen på nytt.

– Godkjenningen av miljøplanen for letebrønnen Stromlo-1 bekreftet at vi er stand til å gjennomføre sikre operasjoner i Australbukta. Equinor har imidlertid besluttet å stoppe planene for boring av letebrønnen Stromlo-1 ettersom muligheten ikke er kommersielt konkurransedyktig, sier Equinors landsjef Jone Stangeland i Australia i en pressemelding.

Stangeland opplyser at selskapet skal diskutere videre med føderale og statlige myndigheter i Australia om beslutningen om å avslutte leteprogrammet.

I januar tok The Wilderness Society avgjørelsen fra det australske petroleumstilsynet NOPSEMA til retten. The Wilderness Society mente at Equinor hadde unnlatt å konsultere lokale myndigheter og urfolk i prosessen.

Planen ville gitt Equinor mulighet til å letebore hele døgnet i 60 dager mellom november og april i enten 2020–21 eller 2021–22.

BP droppet boreplanene i samme område i 2016, og det samme gjorde Chevron året etter, skriver ABC News. Equinor gikk inn i lisensen i Australbukta som partner i 2013, og tok over som operatør med 100 prosent eierandel i 2017. Nå er planene kastet, men Equinor sier selskapet fremdeles ser muligheter i Australia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer