Equinor dropper oljeterminal i Finnmark

Equinor dropper ilandføring av olje og gass fra Johan Castberg-feltet. Dermed blir det ikke noe av terminalen i Finnmark.

SKRITER PLANENE: Equinor dropper ilandføring av olje og gass fra Johan Castberg-feltet. Dermed blir det ikke noe av terminalen i Finnmark. Illustrasjon: Equinor
SKRITER PLANENE: Equinor dropper ilandføring av olje og gass fra Johan Castberg-feltet. Dermed blir det ikke noe av terminalen i Finnmark. Illustrasjon: Equinor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Equinor og deres partnere i Johan Castberg-feltet har konkludert med at det blir for dyrt å bygge ut en omlastingsterminal for olje på Veidnes i Finnmark.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

- Vi har ikke klart å utvikle en lønnsom eksportløsning for Castberg-oljen som inkluderer en terminal på Veidnes, sier Anders Opedal, konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor, i pressemeldingen.

Partnerskapet bestående av nevnte Equinor, Vår Energi og Petoro avslutter derfor arbeidet knyttet til oljeomlasting for Johan Castberg i Finnmark.

Allerede i mars i fjor ble studien av en fullskala oljeterminal for Barentshavet lagt bort, og en ny studie med alternative løsninger for omlasting av olje fra Barentshavet via skipsanløp i Finnmark igangsatt, ifølge selskapet.

- Ikke lønnsomme

Siden den gang er det studert flere løsninger som innebærer oljeomlasting fra skip-til-skip i fjord, eller ved et kaianlegg.

- Ingen av disse er lønnsomme, skriver selskapet.

Med volumene fra Johan Castberg og Goliat er det økonomiske tapet før skatt beregnet til rundt 3,6 milliarder kroner sammenlignet med oljeeksport direkte til markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer