Equinor flyr hjem personell

Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den coronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. De første reiste onsdag kveld.

FLYR HJEM: Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den coronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. Her fra Draugen-plattformen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
FLYR HJEM: Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den coronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. Her fra Draugen-plattformen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tidlig onsdag ble det kjent at én person er bekreftet smittet av viruset på Equinors Martin Linge-plattform i Nordsjøen. Ytterligere to testes, men der er ikke svarene klare ennå, opplyser Equinor til E24 torsdag morgen.

Informasjonssjef Kolbjørn Andreassen i bransjeforeningen Norsk olje og gass kjenner ikke til at andre operatører mistenker smitte på norsk sokkel.

Fylkeslege Janne Dahle-Melhus i Rogaland har nå ukentlige møter med oljeselskapene og Norsk olje og gass som følge av spredningen av koronaviruset.

– Det var på ingen måte uventet, og vi har allerede jobbet i flere uker for å være klare når det første tilfellet kom, sier hun.

Den smittede personen ankom Martin Linge-feltet onsdag forrige uke. Vedkommende hadde nylig vært på reise i Østerrike.

Da Folkehelseinstituttet betegnet landet som et risikoområde mandag, ble personen satt i karantene på lugaren sin og testet. Tirsdag kveld fikk Equinor bekreftet at personen er smittet av viruset.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer