Equinor med omstridt sponsing: - Stusselig

I fire år har flere universiteter vært forpliktet til å snakke varmt om Equinor. - Det er et stusselig signal at Equinor ikke skjønner hva de er med på, sier Rasmus Hansson, som ber regjeringen svare.

KRITISK: MDGs Rasmus Hansson er kritisk til avtalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
KRITISK: MDGs Rasmus Hansson er kritisk til avtalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

I flere år har fem universiteter hatt en helt spesiell avtale med Equinor. Universitetene skal «arbeide aktivt for å gi positiv omtale av arbeidet» når det dukker opp medieomtale.

Det sier avtalen til Universitetet i Bergen, som har versert på Twitter.

Universitetene i Oslo, Bergen, Stavanger og Tromsø, samt Norges Handelshøyskole (NHH), bekrefter at de har lignende avtaler med Equinor, ifølge nettavisa Khrono.

- Stusselig

Miljøpartiet De Grønne utfordrer nå statsråden for høyere utdanning på avtalen. I Stortinget spurte partiet om dette er i strid med universitetenes samfunnsoppdrag.

Hansson sier det er opprørende at Norges største selskap «tror at det å samarbeide med et universitet skal være en reklameøvelse».

- Det er et stusselig signal at Equinor ikke skjønner hva de er med. Det man er med på er å å støtte fri forskning, fri meningsdannelse og fri innholdsproduksjon, sier Rasmus Hansson, MDGs næringspolitiske talsperson, til Dagbladet.

- Tror du en slik avtale kan påvirke forskningen slik at man ikke tør å være kritisk mot oljenæringen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer