Equinor varsler grep: - Ikke der vi skal være

Equinor hadde flere alvorlige hendelser i fjor, men hadde i 2020 en nedgang i antall alvorlige hendelser og antall personskader sammenlignet med året før.

BRANN: Anlegget på Melkøya ble rammet av brann i september. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB
BRANN: Anlegget på Melkøya ble rammet av brann i september. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB Vis mer
Publisert

Resultatene understøtter en god trend innen sikkerhetsresultater de siste ti årene, men viser også at det er nødvendig å styrke sikkerhetsarbeidet ytterligere, ifølge selskapet.

- Branner og andre alvorlige hendelser i 2020 viser at vi ikke er der vi skal være med sikkerhetsarbeidet vårt. Vi styrker derfor arbeidet ytterligere for å drive våre operasjoner med et enda høyere sikkerhetsnivå. Fremgangen vi ser i antall hendelser og personskader viser at vi jobber med de rette tiltakene på tvers av selskapet, og det gir inspirasjon til det videre arbeidet, sier konsernsjef Anders Opedal i en pressemelding.

To alvorlige branner

To alvorlige branner i anlegg på land er fortsatt under gransking. Det gjelder brannen på Melkøya ved Hammerfest i september og brannen på Tjeldbergodden på Nordmøre i desember.

Det ble i hele fjor registrert totalt 67 alvorlige hendelser og tilløp til alvorlige hendelser i Equinor.

- Må vise at vi lærer

I fjor sank gjennomsnittlig frekvens for alvorlige hendelser per million arbeidstimer fra 0,6 i 2019 til 0,5. Antall personskader per million arbeidstimer ble redusert fra 2,5 til 2,3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.