Equinor varsler grep: - Ikke der vi skal være

Equinor hadde flere alvorlige hendelser i fjor, men hadde i 2020 en nedgang i antall alvorlige hendelser og antall personskader sammenlignet med året før.

BRANN: Anlegget på Melkøya ble rammet av brann i september. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB
BRANN: Anlegget på Melkøya ble rammet av brann i september. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB Vis mer
Publisert

Resultatene understøtter en god trend innen sikkerhetsresultater de siste ti årene, men viser også at det er nødvendig å styrke sikkerhetsarbeidet ytterligere, ifølge selskapet.

- Branner og andre alvorlige hendelser i 2020 viser at vi ikke er der vi skal være med sikkerhetsarbeidet vårt. Vi styrker derfor arbeidet ytterligere for å drive våre operasjoner med et enda høyere sikkerhetsnivå. Fremgangen vi ser i antall hendelser og personskader viser at vi jobber med de rette tiltakene på tvers av selskapet, og det gir inspirasjon til det videre arbeidet, sier konsernsjef Anders Opedal i en pressemelding.

To alvorlige branner

To alvorlige branner i anlegg på land er fortsatt under gransking. Det gjelder brannen på Melkøya ved Hammerfest i september og brannen på Tjeldbergodden på Nordmøre i desember.

Det ble i hele fjor registrert totalt 67 alvorlige hendelser og tilløp til alvorlige hendelser i Equinor.

- Må vise at vi lærer

I fjor sank gjennomsnittlig frekvens for alvorlige hendelser per million arbeidstimer fra 0,6 i 2019 til 0,5. Antall personskader per million arbeidstimer ble redusert fra 2,5 til 2,3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer