Pilotstreiken:

- Er virkelig lei for det

SAS-pilot Gabriel Ærø kjenner selv flere som har fått ferien ødelagt av pilotstreiken, men mener likevel at den er verdt å gjennomføre.

KJEMPER: SAS-piloten Gabriel Ærø er veldig lei for situasjonen de reisende settes i som følge av pilotstreiken, men mener kampen er verdt å ta. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Børsen møter pilot Gabriel Ærø på Youngstorget. Her står han som streikevakt for en streik som ifølge Ærø handler om mer enn lønnsforhandlinger og piloter.

- Det vi kjemper for nå, det gjelder veldig mange andre bransjer også. Det er kampen mot midlertidighet, egentlig. De fleste har noen nær seg eller kjenner noen som er i utelivsbransjen, servering, transport eller bygg, og der er også disse kampene, forteller Ærø til Børsen.

Streiken som nå pågår, mener Ærø, er en kamp for trygghet, og «den skandinaviske modellen».

- Ansettelsestrygghet, og det å kunne bidra til å opprettholde det samfunnet vi har, det synes jeg er ekstremt viktig. Det er fundamentalt dersom vi ønsker å ha et velferdssamfunn som i dag, sier Ærø.

Mistet jobben

Ærø har vært pilot i totalt ti år, og åtte av dem i SAS. Det arbeidsforholdet startet bra, sier piloten, men da coronapandemien brøt ut, mistet han brått jobben.

- Det var i utgangspunktet veldig bra da jeg startet, og så har vi jo følt at det har blitt dårligere og dårligere. Vi følte veldig på at vi ble kastet under bussen, egentlig, da vi ble oppsagt, forteller Ærø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer