Erik Braathen starter nytt norsk flyselskap

Dette svarer konkurrentene.

SATSER: Erik Gunnar Braathens plan å starte med fem fly, som skal på lufta i løpet av første halvår 2021. Foto: Nicolas Tourrenc
SATSER: Erik Gunnar Braathens plan å starte med fem fly, som skal på lufta i løpet av første halvår 2021. Foto: Nicolas Tourrenc Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen varsler flyarving Erik G. Braathen (64) at han og et team med bakgrunn fra norsk luftfart starter nytt, norsk flyselskap.

- Vi har en sterk lidenskap for norsk luftfart. Vi tror ikke at markedet vil komme tilbake dit det var i forkant av coronapandemien. Vi vil benytte all vår erfaring og kompetanse for å bygge et nytt, norsk flyselskap tilpasset den økonomiske virkeligheten og passasjerenes behov, sier initiativtaker Erik G. Braathen i en pressemelding.

Det var NRK som først omtalte nyheten.

Erik Gunnar Braathen har blant annet vært administrerende direktør i flyselskapet Braathens SAFE i 10 år frem til 1999. Selskapet ble solgt til SAS i 2004. Forretningsmannen har også bakgrunn som styremedlem og investor i Norwegian Air Shuttle.

- Riktig tidspunkt

Med på storsatsningen har han over 25 personer som planlegger å starte opp med fem fly, og ha første fly i lufta i løpet av første halvår 2021. Planen er å ha nærmere 400 ansatte innen 2022.

Selv om selskapet lanseres i ei tid som er sterkt preget av usikkerhet for luftfarten, har Braathen klokkertro på egen satsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer