Coronavirus

Erklærer seg coronafri

Vaksinasjonsprogrammet på den Sør-Italienske øya Capri, er nesten avsluttet.

TURISME: Den italienske øya Capri er sterkt avhengig av turisme. Nå går øya trolig lysere tider i møte. Foto: Boris Stroujko / Shutterstock / NTB
TURISME: Den italienske øya Capri er sterkt avhengig av turisme. Nå går øya trolig lysere tider i møte. Foto: Boris Stroujko / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Forrige helg kunngjorde regionspresident Vincenzo De Luca, at vaksinasjonsprogrammet nesten var avsluttet, og hevdet at dette vil gjøre øya «coronafri».

Det skriver nyhetskanalen CNN.

- Vi forbereder oss på å ta imot millioner av turister, og forhindre dem i å reise til Spania eller Hellas, sa De Luca i en tale på lørdag, ifølge nyhetskanalen.

Han fortsatte:

- Nå er det viktig å ikke kaste bort tid. Hotellbransjen må ta sine beslutninger innen mai, ellers mister vi en hel turistsesong.

Klart budskap

Ordføreren i Capri, Marino Lembo, fortalte til CNN at av 15 000 innbyggere, har 80 % fått den første dosen av vaksinen.

Ifølge nyhetsbyrået vil alle arbeidstakere i turistsektoren som bor utenfor øya, men som regelmessig reiser dit, bli vaksinert innen utgangen av uka.

- Vi sender et klart budskap til hele verden: Hit kan du komme i total sikkerhet, sa Lembo.

Sergio Gargiulo, som er leder av Federalberghi, en forening som representerer de rundt 60 hotellene på øya, fortalte til nyhetsbyrået at han var enig:

- Ikke bare er øya «coronafri», men for turister som trenger det, kan vi organisere en PCR-test, og gi resultatet i tide før avreise, sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer