Coronavirus

Erklærer seg coronafri

Vaksinasjonsprogrammet på den Sør-Italienske øya Capri, er nesten avsluttet.

TURISME: Den italienske øya Capri er sterkt avhengig av turisme. Nå går øya trolig lysere tider i møte. Foto: Boris Stroujko / Shutterstock / NTB
TURISME: Den italienske øya Capri er sterkt avhengig av turisme. Nå går øya trolig lysere tider i møte. Foto: Boris Stroujko / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Forrige helg kunngjorde regionspresident Vincenzo De Luca, at vaksinasjonsprogrammet nesten var avsluttet, og hevdet at dette vil gjøre øya «coronafri».

Det skriver nyhetskanalen CNN.

- Vi forbereder oss på å ta imot millioner av turister, og forhindre dem i å reise til Spania eller Hellas, sa De Luca i en tale på lørdag, ifølge nyhetskanalen.

Han fortsatte:

- Nå er det viktig å ikke kaste bort tid. Hotellbransjen må ta sine beslutninger innen mai, ellers mister vi en hel turistsesong.

Klart budskap

Ordføreren i Capri, Marino Lembo, fortalte til CNN at av 15 000 innbyggere, har 80 % fått den første dosen av vaksinen.

Ifølge nyhetsbyrået vil alle arbeidstakere i turistsektoren som bor utenfor øya, men som regelmessig reiser dit, bli vaksinert innen utgangen av uka.

- Vi sender et klart budskap til hele verden: Hit kan du komme i total sikkerhet, sa Lembo.

Sergio Gargiulo, som er leder av Federalberghi, en forening som representerer de rundt 60 hotellene på øya, fortalte til nyhetsbyrået at han var enig:

- Ikke bare er øya «coronafri», men for turister som trenger det, kan vi organisere en PCR-test, og gi resultatet i tide før avreise, sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.