Coronavirus

Erklærer seg coronafri

Vaksinasjonsprogrammet på den Sør-Italienske øya Capri, er nesten avsluttet.

TURISME: Den italienske øya Capri er sterkt avhengig av turisme. Nå går øya trolig lysere tider i møte. Foto: Boris Stroujko / Shutterstock / NTB
TURISME: Den italienske øya Capri er sterkt avhengig av turisme. Nå går øya trolig lysere tider i møte. Foto: Boris Stroujko / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Forrige helg kunngjorde regionspresident Vincenzo De Luca, at vaksinasjonsprogrammet nesten var avsluttet, og hevdet at dette vil gjøre øya «coronafri».

Det skriver nyhetskanalen CNN.

- Vi forbereder oss på å ta imot millioner av turister, og forhindre dem i å reise til Spania eller Hellas, sa De Luca i en tale på lørdag, ifølge nyhetskanalen.

Han fortsatte:

- Nå er det viktig å ikke kaste bort tid. Hotellbransjen må ta sine beslutninger innen mai, ellers mister vi en hel turistsesong.

CORONAFRI: Regionspresident Vincenzo De Luca annonserte nylig at øya er «coronafri». Foto: Splash News/ NTB
CORONAFRI: Regionspresident Vincenzo De Luca annonserte nylig at øya er «coronafri». Foto: Splash News/ NTB Vis mer

Klart budskap

Ordføreren i Capri, Marino Lembo, fortalte til CNN at av 15 000 innbyggere, har 80 % fått den første dosen av vaksinen.

Ifølge nyhetsbyrået vil alle arbeidstakere i turistsektoren som bor utenfor øya, men som regelmessig reiser dit, bli vaksinert innen utgangen av uka.

- Vi sender et klart budskap til hele verden: Hit kan du komme i total sikkerhet, sa Lembo.

Sergio Gargiulo, som er leder av Federalberghi, en forening som representerer de rundt 60 hotellene på øya, fortalte til nyhetsbyrået at han var enig:

- Ikke bare er øya «coronafri», men for turister som trenger det, kan vi organisere en PCR-test, og gi resultatet i tide før avreise, sa han.

CORONAVIRUSET: Etter to dager med synkende antall corona-dødsfall i Italia, stiger dødstallene igjen. I Norge videreføres de strenge tiltakene mot smitte. Video: Dagbladet TV Vis mer

Fullførte først

Capri er angivelig ikke den eneste øya som trapper opp vaksineringen før sommersesongen.

Naboen i Napolibukten, Procida, fullførte alle vaksinasjoner flere dager foran Capri, skriver CNN.

Videre blir det opplyst om at øya Ischia snart skal fullføre sitt eget vaksinasjonsprogram.

Italia har omtrent 30 små øyer, som går fra å være relativt ubebodde, til turistmagneter hver sommer.

De fleste øyene har begrensede helsetjenester, og den italienske regjeringen har godkjent planer om massevaksinasjon for dem, skriver nyhetskanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer