Erklært død: Nye spor leder til Russland

Milliardæren ble erklært død etter at han forsvant sporløst for over fem år siden. Nå har saken tatt en ny vending.

DØD ELLER LEVENDE? DEn tysk-amerikanske milliardæren Karl Erivan Haub ble erklært død i 2021. Nå har saken kanskje tatt en ny vending. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
DØD ELLER LEVENDE? DEn tysk-amerikanske milliardæren Karl Erivan Haub ble erklært død i 2021. Nå har saken kanskje tatt en ny vending. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den tysk-amerikanske forretningsmannen og milliardæren Karl Erivan Haub forsvant sporløst under en skiferie i de sveitsiske alpene i 2018.

Redningsmannskaper søkte intenst etter milliardæren i flere dager - uten så mye som ett eneste spor. Til tross for at Haub aldri ble funnet, ble han formelt erklært død av en tysk domstol i 2021.

Nå, fem år seinere, har saken tatt en uventet vending. Den siste tida har det nemlig dukket opp nye ledetråder - og de fører til Russland.

Kan være i live

Det store spørsmålet «alle» stiller seg nå er: Har milliardæren forfalsket sin egen død?

Milliardæren skal nemlig tilsynelatende ha blitt observert i Moskva - i levende live. Det skriver den tyske ukebladet Stern, som også hevder å sitte på overvåkingsbilder som viser Haub i Moskva i 2021.

Stern har fått tilgang på bildene gjennom en informant med tilknytning til den russiske etterretningstjenesten FSB.

Bildene er ikke formelt verifisert, men ukebladet har kjørt de gjennom en programvare for ansiktsgjenkjenning. Resultatene viser 90 prosent samsvar med referansebilder av Haub.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer